OVKK verder als belangenbehartiger leefbaarheid platteland

VILSTEREN – De Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen (OVKK) verlegt de focus. Van een organisatie die burgerinitiatieven helpt bij de projectuitvoering naar belangenbehartiger van mensen en organisaties die zich inzetten voor de leefbaarheid op het platteland. OVKK heeft een groot netwerk dat zij graag inzet voor iedereen die aan de slag gaat met leefbaarheid: PB’s, besturen van MFA’s (dorpshuizen en gemeenschapscentra) en burgerinitiatieven met plannen of vragen. Daarnaast zorgt de OVKK dat thema’s, die in veel dorpen en kernen spelen, zoals bijvoorbeeld de sluiting van kerken, worden besproken en op de agenda komen bij beleidsmakers. Bij een nieuwe koers horen ook nieuwe activiteiten. Samen met de provincie Overijssel gaat OVKK de karakteristieken van de dorpen en gebieden in kaart brengen. Het ledenbestand wordt uitgebreid. Naast accommodatiebesturen en Plaatselijke Belangen worden ook gemeenten en participatieraden in het Sociaal Domein van harte uitgenodigd deel te nemen aan het OVKK-netwerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.