Overijssel investeert in een bereikbare en verkeersveilige regio

ZWOLLE – Om de bereikbaarheid en verkeersveiligheid in Overijssel te verbeteren stelt de provincie Overijssel dit jaar ruim 23 miljoen euro beschikbaar voor gemeentelijke en provinciale projecten. Deze projecten moeten zorgen voor meer comfort en veiligheid op de fietspaden en een verbetering van de verkeersveiligheid voor lokale en provinciale wegen.

In totaal zijn er, samen met gemeenten, 57 projecten geselecteerd die in 2021 kunnen starten. De provincie heeft gezocht naar mogelijkheden om versneld investeringen te doen om in deze coronatijd bij te dragen aan de bestendiging van economische activiteiten. Dit heeft ertoe geleid een aantal projecten eerder wordt gerealiseerd. Naast de investering van de provincie draagt het Rijk ook 3,5 miljoen euro bij. In combinatie met de gemeentelijke en Rijksbijdragen wordt hierdoor circa 50 miljoen euro geïnvesteerd in mobiliteit in Overijssel.
De provincie wil Overijssel bereikbaar, aantrekkelijk en leefbaar houden. Dat betekent dat de provincie manieren van vervoer aanmoedigt die zuinig met de ruimte omgaan en een positieve bijdrage leveren aan de leefomgeving. Bijvoorbeeld fietsen. In dat kader wordt een groot deel van de provinciale bijdrage aan fietsprojecten besteed. Deze zijn zowel gericht op de fietsveiligheid als op fietsstimulering.
De provincie vraagt de gemeenten om bij de uitvoering van infrastructurele projecten ook bijbehorende gedragsmaatregelen uit te werken. Bij verkeersveiligheid ligt hierbij de focus op kwetsbare en onervaren verkeersdeelnemers, rijden onder invloed, snelheid en afleiding in het verkeer. Bij verbetering van het fietsnetwerk ligt de focus op communicatie over mogelijkheden voor duurzame vormen van vervoer. Bij alle gedragsmaatregelen is samenwerking met partners zoals scholen, politie en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost Nederland, maatschappelijke organisaties zoals VVN en ANWB en ook werkgevers belangrijk.

Projecten

Tot de gekozen fietsrouteprojecten behoren onder andere projecten van de gemeente Zwolle (verbetering van het Zwolse deel van de fietsroute tussen Zwolle en Nijverdal; 375.000 euro) en de gemeente Raalte (een planstudie aangaande de Kanaalroute tussen Raalte en Deventer; 37.500 euro). Daarnaast heeft de gemeente Raalte ook geld gekregen voor de herinrichting van de Westdorplaan-Bentinckstraat (87.500 euro).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.