Opnieuw subsidie voor leefbaar platteland

ZWOLLE – De provincie Overijssel heeft in februari achttien lokale initiatieven op het platteland subsidie toegekend. Daarmee kunnen bewoners, bestuurders en ondernemers samen aan de slag om hun dorpsgemeenschap te versterken. Op 1 maart opent de provincie de regeling ‘Leefbaar Platteland’ dan ook voor de tweede keer. In de pot zit 600.000 euro. Alle verenigingen, stichtingen, kerken, bedrijven en gemeenten die een samenhangend toekomstplan hebben opgesteld voor hun dorp komen in aanmerking. Tot de achttien Initiatieven/organisaties die met ondersteuning van de provincie aan het werk kunnen, behoren bijvoorbeeld ‘Buren aan de IJssel’ met hun dorpsvisie voor Herxen, het dorp Overdinkel dat een voormalige pastorie ombouwt tot gezondheidscentrum, dorpsraad Fleringen die zich bezint op de toekomst van hun maatschappelijk vastgoed en Plaatselijk Belang Lettele dat er met hun dorpsplan voor pleit een Kulturhus op te zetten. Alle achttien initiatieven stellen zich de komende weken voor op de site samenvoorelkaar.nl. Zie verder staging2.overijssel.nl/loket.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.