Ophef over tweets Raaltenaar Harrie Kiekebosch

RAALTE – Tweets van Raaltenaar Harrie Kiekebosch leiden op dit moment tot nogal wat landelijke ophef. In de tweets spreekt Kiekebosch, als studentenbegeleider werkzaam bij Hogeschool Saxion, zich uit tegen politici Geert Wilders en Thierry Baudet. Kiekebosch heeft inmiddels zijn Twitteraccount offline gehaald.

In een tweet zegt Kiekebosch: ‘Ik stel voor om de bewaking op Wilders op te heffen’. De tweet kwam in beeld bij het twitteraccount ‘Vizier op Links’, dat er vervolgens aandacht aan besteedde. Wilders zelf was not amused en tweette: “Deze docent journalistiek wil mij dus dood. Walgelijk.” In een andere tweet over de omstreden roast van cabaretier Martijn Koning van Thierry Baudet, lijsttrekker van het Forum voor Democratie, stelt Kiekebosch: “Je kunt toch niet te ver gaan met dit soort minderwaardige mensen? Niet te ver gaan is juist het gevaar.”
Ook Saxion is not amused. “Saxion keurt deze uitspraken af”, stelt een woordvoerder van de hogeschool in een artikel op RTV Oost. De hogeschool wil met Kiekebosch in gesprek. Saxion stelt verder in het artikel dat Kiekebosch’ uitspraken zijn gedaan op persoonlijke titel, maar dat medewerkers moeten beseffen dat dit kan worden vermengd met Saxion. “We keuren deze uitspraken dan ook af, ondanks dat we voor de vrijheid van meningsuiting zijn.” Kiekebosch stelt zelf in een artikel van Tubantia dat zijn uitspraken gezien moeten in de context van een recent gehouden verkiezingsdebat.
Kiekebosch krijgt inmiddels op zijn beurt de nodige digitale drek over zich heen. Van bedreigingen tot oproepen tot ontslag. Ook werd zijn telefoonnummer gedeeld. Wat je ook van zijn uitspraken vindt, dat is net zo goed onacceptabel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.