Opdracht voor verbouwing Kerkhuus Heino officieel ondertekend

HEINO – Vorige week woensdag zijn de handtekeningen gezet onder de opdracht om ’t Kerkhuus in Heino te verbouwen. Dat gebeurde door Cees van der Veer, namens het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Heino, Roy Simons van Bouwonderneming Hoppen BV in Heino en Paul Overmars van Overmars Installatie Techniek in Heino. De Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Heino had de avond ervoor als eigenaar van het pand al haar fiat gegeven. De verbouwing is gepland van begin mei tot september.

Een soms inspannende periode van voorbereiding heeft daarmee een beoogde mijlpaal bereikt. Het uit 1823 stammende en in 1993 voor het laatst verbouwde pand wordt aangepast aan de eisen van deze tijd, zodat het weer een eigentijdse ontmoetings- en vergaderruimte kan zijn voor de kerkelijke gemeente, maar ook voor andere verenigingen in het dorp, zoals het Heino’s Mannenkoor, muziekvereniging Ons Genoegen, Vrouwen van Nu en KBO/PCOB. Gebruiksvriendelijkheid, gastvrijheid, een logischer indeling, maar ook brandveiligheid, energiebesparing en toegankelijkheid voor mensen met een beperking staan daarbij voorop. Zo komt de hoofdingang met voldoende brede elektrische deuren aan het autovrije 14 Aprilplein.
Dat het ‘startschot’ op 10 maart kon worden gegeven is zeker ook dankzij de subsidiering van het Europese Leaderfonds – De Kracht van Salland, het programma voor Plattelandsontwikkeling, dat bereid was om 100.000 euro beschikbaar te stellen. En niet te vergeten dankzij de vrijwilligers die met eigen handen al veel voorwerk hebben gedaan. Half september moet de officiële oplevering plaatsvinden en kan het gebouw weer in gebruik genomen worden.

Vlnr: Paul Overmars, Cees van der Veer en Roy Simons. Foto Hanneke Lievense

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.