Onthulling kunstwerk van Miny Jansen aan de Molenhof

RAALTE – Donderdag 18 maart is het nieuwe kunstwerk aan de Molenhof in Raalte onthuld. In een frame aan de muur van Booijink hangt nu een afbeelding van een kunstwerk van Miny Jansen. Zij deed in 2019 mee aan de kunstwedstrijd ’50 jaar kunst in Salland’ van de Rotary Raalte. Die leverde zes inzendingen op. De inzending van Miny werd na een stemronde onder inwoners van de gemeente Raalte uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd.

Miny onthulde het doek samen met wethouder Frank Niens in bijzijn van Ed Penninks en Femke Wijma van de Commissie Beeldende Kunst. Miny vertelt: “Voor mij heeft het doek een dubbele waarde. Allereerst voel ik me nog echt boerin en daar ben ik trots op. Ten tweede omdat het beeld van natuur en milieu – ondanks het tegenwoordig omstreden stikstofbeleid – positief tot uiting komt. Het is mooi om te zien dat de rust van de koeien in de wei het publiek aanspreekt.”
Vorig jaar moest de geplande feestelijke onthulling op 18 maart worden uitgesteld vanwege de corona-uitbraak een week eerder. De Commissie Beeldende Kunst besloot in overleg met de gemeente om de onthulling niet nog een keer uit te stellen. In het frame hing eerder de foto ‘Schakels’ van Abe Kooij. Dat maakte op 1 december 2020 plaats voor een collage van de ingestuurde kaarten voor de actie ‘Aandacht voor Elkaar’. Het idee is om het frame jaarlijks van een nieuw doek te voorzien. Het thema kan iets met kunst en cultuur uit de gemeente Raalte te maken hebben, maar ook andere ideeën zijn welkom. Mail daarvoor naar cultuur@raalte.nl.

Op de foto: wethouder Frank Niens, Miny en Anton Jansen en Ed Penninks. Foto: Femke Wijma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.