Olst-Wijhe maakt werk van energiebesparing

WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe heeft een flinke subsidie van de Rijksoverheid ontvangen om inwoners te helpen met energiebesparing. De komende tijd zijn er verschillende acties om energiebesparing te stimuleren.

Het grootste deel van het bedrag is bedoeld voor kleine duurzaamheidsmaatregelen. Zo’n tweeduizend huishoudens kunnen voor 60 euro producten bestellen via een speciale webshop. Denk bijvoorbeeld aan tochtstrippen, led-lampen en brievenbusborstels. De actie wordt uitgevoerd in samenwerking met Stichting Goede Buren. De producten die worden besteld, worden geleverd door de lokale bouwmarkten. De actie gaat rond april in.
Naast de bijdrage voor energiebesparende maatregelen kunnen inwoners ook een gratis energiescan aanvragen. Hiervoor komt een energievakman bij de mensen thuis om samen te bekijken welke maatregelen er in huis kunnen worden genomen. Inwoners die hierin interesse hebben, kunnen zich aanmelden via wonen.olst-wijhe.nl/gratisenergiescan.
Tot slot is op 27 februari Junior Energiecoach van start gegaan. Gezinnen die zich hebben aangemeld gaan vijf weken lang thuis aan de slag met energiebesparing. Dit doen ze met challenges voor het hele gezin. Mogelijk komt er in de tweede helft van het jaar nog een ronde. Wie zich nu niet heeft aangemeld, heeft dan opnieuw de kans om gratis mee te doen.
Zie verder wonen.olst-wijhe.nl/energiebespaaracties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.