Olst-Wijhe koopt gronden voor kindcentrum aan

WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe heeft de gronden aangekocht voor het kindcentrum Olst-Boskamp-Den Nul. Het kindcentrum, dat gerealiseerd wordt in samenwerking met de schoolbesturen van De Mare en Mijnplein en kinderopvangorganisatie KOOS, moet gerealiseerd worden op de locatie Averbergen Noord in Olst. De verwachting is dat het rond 2023/2024 gereed is. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over een onderzoek naar woningbouw op de vrijkomende schoollocaties en gymzaal.

Een deel van de grond was in bezit van VOF Olst-Oost (een samenwerking tussen Nikkels Projecten BV en SallandWonen). Dat was van plan om daar woningen te realiseren. Nu dat niet meer kan op die locatie is het de bedoeling om te onderzoeken of en welke woningbouw mogelijk is op de locaties die vrijkomen in Olst (het gaat om de schoolgebouwen van obs Ter Stege, de Prins Willem Alexander en de Willibrordschool en de gymzaal aan de Watertorenstraat). Hergebruik van de panden is niet mogelijk doordat de panden sterk verouderd zijn. Hierover is overleg met onder meer de Plaatselijke Belangen.
Voor de ontwikkeling van het kindcentrum en de gymzaal heeft de gemeente samen met de partners van Scholen voor Morgen een intentieovereenkomst getekend. De betrokken partijen (de gemeente Olst-Wijhe, de schoolbesturen van De Mare en Mijnplein en KOOS) zullen de gebouwen huren van Stichting Maatschappelijk Vastgoed (SMV).
De gemeente heeft onlangs een aanvulling (addendum) op de Structuurvisie ter inzage gelegd. Inwoners konden hier tot en met 3 februari op reageren. Er zijn drie bezwaren ingediend. Deze beantwoordt de gemeente in de komende weken. De gemeente streeft ernaar dat de gemeenteraad het addendum eind maart vaststelt. Als dat gebeurt, kan de gemeente starten met de voorbereidingen om het bestemmingsplan aan te passen. Dit is nodig omdat de locatie waar het kindcentrum komt de bestemming ‘agrarische doeleinden’ heeft. Het doel is om het ontwerp bestemmingsplan rond de zomer ter inzage te leggen. In het proces wordt ook de samenleving betrokken, zoals om- en aanwonenden en Plaatselijk Belang Olst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.