Olst-Wijhe in actie tegen wateroverlast bij Industrieweg

WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe gaat dit voorjaar aan de slag om wateroverlast in de omgeving van de Industrieweg in Wijhe te voorkomen. Vorig jaar waren er namelijk problemen op de Industrieweg, waarbij het water maar net niet in de gebouwen terecht kwam. Er wordt een extra infiltratieriool aangelegd op de Nijverheidsweg om de afvoer van het bestaande riool naar de bergingsvijver te verbeteren. Daarnaast wordt de straat verlaagd en ‘hol’ aangelegd. Dit zorgt ervoor dat het water makkelijker van de Industrieweg naar de bergingsvijver kan stromen. Met deze maatregelen hoopt de gemeente veel wateroverlast te voorkomen.
Ook in Olst, dat in 2019 deels blank stond na een hevige bui, gaat de gemeente aan de slag. Daar deden ruim negentig inwoners mee met een online onderzoek om te achterhalen waar wateroverlast plaatsvindt na een hevige bui en hoe die overlast er precies uitziet. De komende tijd bekijkt de gemeente de resultaten en onderzoekt zij mogelijke oplossingen. Inwoners van Olst kunnen hierover meedenken. Wie interesse heeft, kan zich aanmelden via gemeente@olst-wijhe.nl. Tips om wateroverlast te voorkomen, staan op https://wonen.olst-wijhe.nl/wateroverlast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.