Nieuwe huurders naar de Buitengewoonthuiswoningen in Salland II

RAALTE – Aan de rand van de nieuwbouwlocatie Salland II in Raalte staan zestien huurwoningen klaar om bewoond te worden. SallandWonen heeft inmiddels de sleutels overhandigd aan de nieuwe bewoners.

De zestien middelgrote huurwoningen, zogenaamde ‘buitengewoonthuiswoningen’, zijn geschikt voor één – en tweepersoonshuishoudens. Zowel jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen uitstekend wonen in deze woningen. Die zijn energiezuinig gebouwd, wat de huurders gaan merken in de portemonnee.
Bij tien van deze woningen hebben huurders die een (grotere) huurwoning met minimaal drie slaapkamers achterlaten, voorrang gekregen. Hiermee wil SallandWonen kleine huishoudens helpen om sneller door te stromen naar een kleinere, betaalbare woning. Hierdoor komen grotere eengezinswoningen -in verschillende buurtdorpen vrij voor woningzoekenden met een groot huishouden.
Dat er behoefte is aan woningen voor kleine huishoudens blijkt wel uit de reacties. Daarom gaat SallandWonen volop verder met het bouwen van deze woningen. Zo komen er in Olst nog 23 aan de Olsterkampweg, vier in plan Olstergaard en twintig in plan Aberson. Maar ook op de nieuwbouwlocaties in Nieuw Heeten, Luttenberg, Heino en Wijhe kunnen woningzoekenden volgend jaar een nieuwe woonstek vinden.
Zie verder sallandwonen.nl/onze projecten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.