Meer ruimte en flexibiliteit voor Overijsselse gemeenten in woonagenda’s

ZWOLLE – Gedeputeerde Staten van provincie Overijssel hebben vorige week dinsdag de woonagenda’s voor West-Overijssel en Twente vastgesteld. In de woonagenda’s maken provincie Overijssel, de 25 Overijsselse gemeenten en hun partners meerjarige afspraken over opgaven en ambities. Gedeputeerde Monique van Haaf: “Met de woonagenda’s creëren we niet alleen ruimte en flexibiliteit, maar investeren we ook flink om de woonopgave te realiseren.”

De huidige woonagenda’s bieden meer ruimte aan gemeenten voor lokale afweging en kwalitatieve onderbouwing. Met deze aanpak loopt Overijssel voor op landelijke ontwikkelingen. Overijssel wil niet wachten totdat wijzigingen in beleid zijn vastgesteld en biedt gemeenten met deze woonafspraken nu al meer ruimte.
In meerdere steden werken partners samen met de provincie aan de versnelling van de woningbouw. Naast de woonagenda’s stelt de provincie, samen met het Rijk, kennis en capaciteit beschikbaar aan gemeenten om de woningbouw op locatieniveau te versnellen, visie te ontwikkelen en concrete plannen te realiseren. Hiervoor is een provinciaal aanjaagteam opgericht, als aanvulling op het landelijk expertteam. Het aanjaagteam helpt bij de versnelling van de realisatie van woningbouwplannen. Vanuit het Rijk ontvangt de provincie 1,3 miljoen euro om dit proces te ondersteunen.
Daarnaast heeft de provincie, samen met de gemeenten, gewerkt aan succesvolle aanvragen voor de woningbouwimpuls van het Rijk. Deventer, Enschede, Zwolle en Hengelo hebben onlangs in totaal 16 miljoen euro ontvangen waarmee bijna vierduizend woningen worden gerealiseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.