Luisella Lai met interactieve pop langs verzorgingshuizen

WIJHE – Op vrijdag 12 maart wordt de interactieve levensgrote pop Betsie Babbel gepresenteerd in het Weijtendaal in Wijhe. De afgelopen weken hebben meerdere organisaties hard gewerkt aan deze nieuwe theateract, die het mogelijk maakt om weer contact te maken met bewoners van verzorgingshuizen, zonder dat zij zich daarbij druk hoeven te maken over besmettingsgevaar.

Het gezicht van Betsie Babbel is een projectie van actrice Luisella Lai, die in haar theateratelier in Olst een live-verbinding heeft met pop Betsie en haar zo tot leven brengt. In haar atelier ziet, hoort en spreekt zij via Betsie de bewoners. Ze kan op deze manier direct reageren op wat er speelt, maakt praatjes en zingt liedjes. Betsie stimuleert de bewoners actief te reageren en te bewegen. De pop wordt voor de deur van het verzorgingshuis aan een begeleider meegegeven, die haar zonder verdere kunstgrepen of technische kennis in een rolstoel door het huis kan rijden en haar in contact kan brengen met verschillende bewoners, zowel in groepjes als alleen.
De pop is ook een initiatief van Lai. Ze heeft een tiental jaren ervaring in het verzorgen van interactieve muziektheatervoorstellingen voor ouderen op somatische en psychogeriatrische afdelingen. Omdat zij het contact met haar publiek miste in deze coronatijd is zij gaan onderzoeken wat er wel mogelijk is binnen de huidige coronamaatregelen.
De afgelopen weken heeft Betsie meerdere try-outs gespeeld in het Weijtendaal bij bewoners van verschillende afdelingen zodat de pop en techniek konden worden getest en aangepast.

Vooralsnog richt Lai zich met Betsie Babbel vooral op verzorgingstehuizen. Maar het is goed mogelijk dat Betsie op termijn ook langs gaat bij andere doelgroepen. Voor meer info zie staging2.betsiebabbel.nl, bel 06-25277275 of mail info@betsiebabbel.nl.
Het initiatief werd mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, Stichting Illimitato, Videogroep Olst-Wijhe, Theateratelier ToiToiToi, Anneke Broekhuizen Costuums, Harry de Wilde, Ageeth Mans, Femke Haaksma en het Weijtendaal Wijhe.

Foto: Arnout van der Leij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.