Kely Pruim uit Dalfsen blijft bij PEC Zwolle

DALFSEN – Dalfsenaar Kely Pruim is langer te bewonderen in het blauw en wit van PEC Zwolle Vrouwen in de eredivisie. Deze kleuren zijn haar overigens niet vreemd, want het zijn ook de kleuren van de vereniging ASC’62 in Dalfsen, waar zij op voetbalgebied groot is geworden.

Als 6-, 7-jarig meisje voetbalde zij al in de F-jes bij deze vereniging. Dit deed zij van jongs af aan in een jongensteam. Op elfjarige leeftijd mocht ze al mee trainen met jong PEC. Met tweemaal trainingen per week bij ASC’62 en viermaal bij PEC Zwolle werd zij op vijftienjarige leeftijd opgenomen in het C1-team van de Zwolse eredivisionist. Inmiddels maakt zij deel uit van de vaste selectie van de Zwolse club. Zij kreeg een meerjarig contract aangeboden, maar koos voor een verlenging met een jaar. Dit doet zij mede met het oog op haar studie. Recentelijk wist PEC Zwolle Vrouwen talent ook Danique Noordman, eveneens uit Dalfsen, voor drie seizoenen vast te leggen.
De 20-jarige Pruim, opleiding CSE (Centre for Sport/Educatie en nu student HRM, Human Resource Management aan de Hogeschool Windesheim) heeft als middenveldster met rugnummer 17 een vaste plek in de basis van het elftal van PEC Zwolle. Bij deze club kreeg zij de afgelopen periode, zowel binnen als buiten het veld, ook meer verantwoordelijkheid. Dit seizoen maakte zij vele minuten in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen waarin ze één keer scoorde en ook eenmaal een assist verzorgde. Pruim heeft het enorm naar haar zin bij PEC Zwolle Vrouwen. “Ik ben erg blij dat PEC Zwolle ook blij is met mij en me nog een jaar langer aan het werk wil zien. Ik zit in de selectie qua leeftijd als 20-jarige in de middenmoot. Er zijn enkele speelsters die circa drie jaar jonger zijn, die noemen we gekscherend ‘onze kindjes’”, zegt zij lachend. Gevraagd naar haar sterke punten: “Ik ben wel een aanjager en moet zorgen voor de opbouw, er wordt verwacht dat ik de ‘boel‘ goed neerzet op het veld. Dit seizoen wil ik goed afsluiten om vervolgens volgend seizoen met het team eventueel weer een stapje verder te komen.” De vereniging laat weten: “Het is mooi dat een regionaal talent uit eigen jeugd behouden blijft voor PEC Zwolle Vrouwen. Kely heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt en is dit seizoen niet weg te denken uit het basiselftal. Wij denken dat zij met haar drive en spel nog veel voor ons kan betekenen en zijn dan ook heel blij dat ze nog een jaar binnenboord blijft.”

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.