Kandidaat-Kamerleden beloven zich in te zetten voor Oost-Nederland

ARNHEM/ZWOLLE – Kandidaat-Kamerleden uit Oost-Nederland van negen politieke partijen hebben gezamenlijk De Akte van Oost ondertekend. Hierin verklaren zij zich in te zetten voor de economie van Oost-Nederland en voor andere belangrijke thema’s als wonen, bereikbaarheid, landbouw en natuur, de energietransitie en de inzet van nieuwe technologie.

Het is voor het eerst dat een brede vertegenwoordiging van kandidaat-Kamerleden in aanloop naar de verkiezingen een dergelijke regionale verklaring presenteert. De kandidaat-Kamerleden die meedoen zijn van de partijen SP, GL, PvdA, Volt, D66, CDA, VVD, CU en SGP. De betrokken kandidaat-Kamerleden ondersteunen in de Akte van Oost de oplossingen en innovaties in Gelderland en Overijssel, zodra zij in de Tweede Kamer gekozen zijn.
De gezamenlijke verklaring werd gepresenteerd tijdens de webcast Kracht van Oost op 4 maart. Onderzoeker Oedzge Atzema presenteerde tijdens dit digitale congres de uitkomsten van Kracht van Oost 2.0. Wetenschappers hebben bij dit onderzoek in kaart gebracht wat de kracht van de ruimtelijke-economische structuur van Oost-Nederland is. Ze hebben zich ook de vraag gesteld in deze structuur voldoende klaar is voor de toekomst.
Andries Heidema​ (CdK Overijssel) is erg blij met de Akte: “Het is toch wel uniek te noemen dat kandidaat-Kamerleden uit onze provincies voorafgaand aan de verkiezingen met een dergelijke verklaring komen.​ Er blijven politieke verschillen, maar voor de kiezer is het ook mooi om te zien dat partijen elkaar voor belangrijke thema’s in Oost-Nederland juist weten te vinden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.