Joey plaatst gamefilmpjes op YouTube

RAALTE – Joey is, voor zover hij weet, de enige gamer uit Raalte die filmpjes maakt van zijn gameverrichtingen en die deelt op YouTube. Dat doet hij op zijn eigen kanaal GTA5tuber. Dat GTA 5 staat voor Grand Theft Auto 5, een behoorlijk gewelddadig computerspel. “Dat was vroeger mijn eerste game, dus toen ik een naam zocht, kwam dat naar boven”, zegt hij.

Maar Joey (15) benadrukt dat hij op YouTube-kanaal alleen niet-gewelddadige games speelt. En dat is een bewuste keuze. “Ik wil dat mijn filmpjes voor iedereen geschikt zijn, ook voor kinderen van 8 jaar.” Inmiddels is hij bijna drie jaar bezig en volgen meer dan zeventig abonnees zijn verrichtingen. “Ik had gehoord dat andere gamers ook filmpjes deelden op YouTube”, vertelt hij over het begin. “Dat leek mij ook leuk.” Een bekende naam als PewDiePie, een Zweedse YouTuber, die ook begon met het delen van gamefilmpjes (en goed was voor tientallen miljoenen views per filmpje, om de grootte van de subcultuur maar aan te geven), was niet direct een inspiratie. “Nee, ik hoorde ervan en wilde het zelf proberen”, vertelt Joey.
Hij gaat naar school in Raalte. Later hoopt hij iets in de media te gaan doen en als dat mogelijk is, in de gamewereld. Zelf typeert hij zich overigens niet als een enorm fanatieke gamer, die tussen opstaan en slapen gaan weinig anders doet. “Ik ben er echt niet elke dag zes uur mee bezig.”

Nog niet aan toe

De games die hij online uitprobeert, koopt hij zelf. Inmiddels heeft hij zo’n vijftig filmpjes opgenomen. De lengte varieert van één tot pak ‘em beet vijf minuten. Daarin becommentarieert hij zijn eigen verrichtingen. Joey komt zelf niet in beeld. “Daar ben ik nog niet aan toe”, zegt hij. “Misschien als ik wat groter word.” Want Joey hoopt op meer abonnees op zijn YouTube-kanaal. “Ik vind het leuk om mijn hobby te delen. Ik hoop daarin te groeien, zodat ik het langer kan blijven doen. Mijn motto op YouTube is niet voor niets: ‘Abonneren zou ik waarderen’.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.