Isala klapt nu voor samenleving met campagne Dóórzetters bedankt!

ZWOLLE – Isala heeft een filmpje opgenomen om iedereen die zich aan de coronamaatregelen houdt te bedanken. Dat filmpje vormt de start van de nieuwe campagne ‘Dóórzetters bedankt’. “Jullie klapten voor ons, nu klappen wij voor jullie. Die wederzijdse waardering vinden we belangrijk. Maar de boodschap is ook: houd vol!”, zegt Isala-voorzitter Rob Dillmann.

De video, waarin medewerkers van Isala voor alle doorzetters applaudisseren, is te zien op YouTube. “Voor al die thuiswerkers en thuisleraren, maar ook de online gamers en online daters. Voor al die mensen die opletten en niet besmetten”, zeggen ze beurtelings in een kettingboodschap. De campagne is niet willekeurig getimed, zo laat Dillmann weten. “Tijdens de eerste golf was de maatschappelijke waardering voor de zorg enorm. In de tweede golf was het al meer business as usual en je merkt nu dat in de samenleving steeds meer zorgen ontstaan over de bijwerkingen van alle sociale maatregelen”, schetst hij.
Die zorgen worden gedeeld bij Isala, want ze treffen evengoed de ziekenhuismedewerkers en hun families. Dillmann: “Daarin zijn we allen één. Daarom is het goed elkaar af en toe een hart onder de riem te steken. Er is ruime waardering geweest vanuit de maatschappij naar de zorg. Maar er is ook enorme waardering vanuit de zorg voor de maatschappij. Voor alle mensen die blijven volhouden en bereid zijn alle coronamaatregelen te respecteren en na te leven. We realiseren ons dat het maatschappelijk gezien veel vraagt van iedereen. Tegelijkertijd is het ongelooflijk belangrijk dat we nog even volhouden met z’n allen.”
En dat valt niet altijd mee, beseft de Isala-voorzitter. “De laatste loodjes wegen het zwaarst; dat geldt zeker ook voor deze crisis. We zijn bezig aan een marathon, terwijl we in het begin misschien dachten dat we de 1500 meter aan het lopen waren. Door de vaccinaties komt de finish dichterbij, maar mede door de onzekerheid rond de Britse variant blijft het een hobbelig parcours: we weten niet of er nog een heuvel komt na de bocht.”
Onderdeel van de campagne Dóórzetters bedankt! is dat alle thuisblijvers elkaar ook kunnen motiveren met zelfgemaakte content, door klapvideo’s en de meest creatieve activiteiten te delen met Nederland. Dit kan via de hashtag #doorzettersbedankt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.