Inspiratie nodig voor industrieel wonen? 3x tips die jou verder helpen!

(Ingezonden mededeling)

Sociale kanalen als Instagram en Pinterest staan vol met foto’s van perfect ingerichte woningen. Vaak zijn ze zo mooi stylish dat de jaloezie bijna van jouw gezicht afdruipt. Meer en meer van dit soort huizen hebben een echt industriële look.

Je hebt er wellicht wat handjes van anderen voor nodig, maar het is echt geen onrealistische gedachte dat ook jouw woonkamer omgetoverd kan worden tot zo’n ‘picture perfect’. Maar voordat je die handige kennis aan de mouw trekt, is het goed om jezelf even te verdiepen in de mogelijkheden. Hopelijk duwen de tips in dit blog jou enigszins in de goeie richting!

1 – Breng een bezoekje aan de brocante

Je bent op een zaterdagmiddag vast weleens door jouw stad gelopen op het moment dat er een brocante markt gaande was. Op het eerste oog lijkt het misschien zo alsof de naam van zo’n braderie beter veranderd kan worden in ‘rommelmarkt’, maar als je goed kijkt hoeft dit echt niet zo te zijn. Struin je tijdig over de markt, dan zul je de echte krenten uit de pap vissen. Een oude kandelaar kan in de woonkamer van je opa en oma oubollig lijken, maar een ware toevoeging vormen aan jouw huis in transitie.

2 – Betonvloer: de sleutel naar een industriële woonkamer

Vergeet visgraat pvc, streep de vloerbedekking: een betonvloer it is. In eerste instantie lijkt dit wellicht een ridicuul idee. Toch zal een betonnen vloer ervoor zorgen dat jouw woonkamer er net zo zal uitzien als de plaatjes die dagelijks opdoemen in jouw tijdlijn. Schaf een (nep) berenvel aan of een ander wit vloerkleed om een prachtig contrast te genereren.

3 – Zorg voor industriële lampen

Dit is misschien wel de belangrijkste tip die we jou willen meegeven. Industriële lampen moeten het neusje van de zalm worden in jouw industriële woonkamer. Bij het merendeel van dit soort verlichting is de gloeilamp zichtbaar, wat ervoor zorgt dat er veel licht wordt verspreid door de ruimte. Houd je niet zo van een lompe lampenkap en ben je meer van het subtielere werk? Het aanbod industriële verlichting van Sfeer.nl is erg gevarieerd en deze partij biedt zowel grotere als subtielere uitvoeringen aan.

Wij hopen dat je nu een beter beeld hebt hoe je aan de slag kan met de verandering van jouw woonkamer, zodat jij je volgers ook jaloers kunt maken met fraaie foto’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.