GemeenteBelangen wil markt terug naar centrum

RAALTE – GemeenteBelangen wil graag dat de warenmarkt, al dan niet gedeeltelijk, terugkeert naar het centrum van Raalte. De partij heeft daartoe enkele vragen gesteld aan het college van B&W. Zo wil GemeenteBelangen onder andere weten of het gemeentebestuur er aan mee wil werken en of het bereid is een peiling te houden onder de marktkooplieden en ondernemers of er interesse bestaat om de markt te verhuizen.

“Na de coronacrisis moeten we er voor zorgen dat het centrum van Raalte weer gezellig druk wordt en het weer leuk is om er te vertoeven”, zo stelt de partij, die zegt dat de wens om de markt terug te laten keren naar het centrum ook leeft bij veel inwoners en ondernemers. “Als er onvoldoende ruimte is kunnen we ook een deel van de markt naar het centrum halen. Via de smalle verbindingsstraatjes rond de Plaskerk kunnen we dan een mooie verbinding maken met de rest van de markt. Een deel van de parkeerplaats Domineeskamp kan dan weer in gebruik worden genomen voor parkeren. Hierdoor kunnen met name oudere- en mindervalide mensen weer dichter bij de markt en de Raalter winkels parkeren.”

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.