Gemeente Olst-Wijhe bezig met gevolgen coronacrisis

WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe werkt aan beleid voor het herstel van de samenleving tijdens en na de coronacrisis. Hiervoor is in de zomer van vorig jaar gesproken met vertegenwoordigers van de samenleving.

“Veel van de inwoners en organisaties in Olst-Wijhe zijn zwaar geraakt door de coronacrisis, zowel maatschappelijk als economisch”, zo stelt de gemeente. Het college van B&W heeft hiervan op hoofdlijnen een inventarisatie gemaakt. De gemeente biedt allerlei ondersteuning. Zo vindt er veel overleg plaats met ondernemers en maatschappelijke organisaties over wat er nog wél kan. Ook zijn er extra contacten met inwoners, bijvoorbeeld bij de uitvoering van de TOZO-regeling, de tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers. Door corona hebben meer mensen hulp nodig bij het regelen van zorg en ondersteuning. Daarom heeft het college voor 2021 een extra bedrag van maximaal 11.000 euro gereserveerd voor deze onafhankelijke cliëntondersteuning. Het college heeft ook besloten om voor de opstart van openbare evenementen en activiteiten in de kernen 15.000 euro te reserveren. De gemeente kan dan bijdragen in eventuele extra kosten als deze activiteiten eerst alleen in aangepaste vorm kunnen plaatsvinden.
De lange termijn aanbevelingen gaan over zaken als leefbaarheid, de plaatselijke economie, toekomstperspectief jeugd en gezondheid en een goede kwaliteit van leven. De inzet die hiervoor nodig is wordt door de gemeenteraad op een later moment afgewogen met het oog op de financiële situatie van de gemeente.
De gemeenteraad bespreekt het voorstel in de vergadering van 12 april.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.