GB Raalte ziet mogelijkheden voor Overijssels Kanaal

RAALTE – GemeenteBelangen ziet mogelijkheden voor de gemeente Raalte om aansluiting te zoeken bij een project van het Waterschap Drents Overijsselse Delta. Dat heeft namelijk geld gereserveerd voor onderhoud aan het Overijssels Kanaal. Zo wordt het kanaal onder andere uitgebaggerd, wordt de beschoeiing vervangen en worden de oevers verduurzaamd. Wat GemeenteBelangen betreft zou dit voor de gemeente koppelkansen bieden als het gaat om het ontwikkelen van de recreatieve en toeristische functie van het Overijssels Kanaal. “Ook bij het aantrekkelijk maken van het centrum van Raalte van bijvoorbeeld het opknappen van de MOK-werfjes zouden we hiervan kunnen profiteren”, zo schrijft de partij. GemeenteBelangen zegt bovendien te hebben gehoord dat enkele Raalter ondernemers plannen hebben op het gebied van recreatie en toerisme om en nabij het Overijssels Kanaal. “Ook ziet Salland Marketing kansen om het Overijssels Kanaal op dit gebied verder te ontwikkelen.” De partij wil weten of het college bereid is om hierover het gesprek aan te gaan met waterschap en andere betrokken partijen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.