Europa’s eerste hydrogen ETF

(Ingezonden mededeling)

Exchange Traded Funds (ETF’s) worden steeds populairder omdat ze beleggers de mogelijkheid bieden hun portefeuilles op een meer toegankelijke manier te diversifiëren. Kort gezegd stellen ETF’s, beleggers in staat om deel te nemen aan een bepaalde marktsector door te beleggen in de prijsbeweging van een “mandje” activa in die sector, zoals grondstoffen (met de Gold Trust ETF) of de cannabisindustrie (met de Global Cannabis), om er maar een paar te noemen. De ETF-sector is nu goed voor zo’n 5,9 biljoen dollar, en wat ooit aantrekkelijk was voor passieve beleggingen, omvat nu actieve beleggingsopties die de aandacht trekken van veel beleggers.
Een trend die aan momentum wint in de ETF-wereld is de opkomst van ETF’s voor duurzame energie. Nu de wereld steeds meer afstapt van fossiele brandstoffen en steeds meer overstapt op duurzame energie, volgen de markten dit voorbeeld. Dit jaar heeft het Legal & General Investment Management (LGIM) zelfs het eerste hydrogen (waterstof)-ETF van Europa gelanceerd. Laten we deze ETF, de opkomst van duurzame energie en hoe u kunt beleggen in ETF’s in de vorm van CFD’s eens nader bekijken

Hello Hydrogen

De waterstofindustrie is dit jaar een nieuwkomer op de Europese financiële markten. De lancering van LGIM’s ETF, de L&G Hydrogen Economy UCITS ETF, is genoteerd aan de London Stock Exchange zowel in dollars (HTWO LN) als in ponden (HTWG LN), evenals aan de Xetra, Borsa Italianianna en SIX Swiss Exchange. De term “waterstofeconomie” is bedacht, verwijzend naar hydrogen (waterstof) als de belangrijkste energiebron voor brandstof en energieopslag in de toekomst van duurzame energie. LGIM citeert het onderzoek van de Bank of America dat stelt dat de waterstofindustrie tegen het jaar 2050 maar liefst 2,5 biljoen dollar aan inkomsten en 11 biljoen dollar aan infrastructuur waard zou kunnen zijn. Howie Li, hoofd ETF’s bij LGIM: “Wij geloven dat dit fonds beleggers vroegtijdige toegang biedt tot deze snel evoluerende industrie en beleggers de mogelijkheid biedt om de hoeveelheid hydrogenblootstelling in hun portefeuille te controleren naast onze ETF’s voor groene energie en batterijen. Als pakket zal het hydrogen ETF deze andere twee fondsen aanvullen om beleggers de mogelijkheid te bieden de groei te benutten die in groene energieopwekking en energieopslag te vinden is.”
De Europese Unie heeft zich tot doel gesteld om de koolstofuitstoot tegen 2030 met 55% te verminderen en tegen 2050 koolstofneutraliteit te bereiken. In 2020 slaagde duurzame energie er voor het eerst in om meer elektriciteit op te wekken dan fossiele brandstoffen, en dit is slechts één voorbeeld van hoe de wereld op een tastbare manier aan het verschuiven is in de richting van groene energie en duurzaamheid. Dit verandert de toekomst van duurzame energiebedrijven op de financiële markten aanzienlijk, en Axel Haus, Team Head Qualitative Research bij Solactive, sloot zich hierbij aan toen hij het verband legde met het nieuwe hydrogen (waterstof) ETF: “Waterstof is de schoonste energiedrager met nul koolstofemissies tijdens de verbranding. Het potentieel ervan wordt duidelijk in de context van het ambitieuze akkoord van Parijs om de opwarming van de aarde te beperken. Naarmate de vooruitgang in de waterstoftechnologie toeneemt, nemen de kosten in de gehele productie- en waardeketen van waterstof af. Daarom zien we een groot potentieel in LGIM’s nieuwe L&G Hydrogen Economy UCITS ETF, en we kunnen niet wachten om onze relatie op het gebied van thematisch beleggen met hen te versterken in de toekomst.” Het HTWO ETF volgt de prestaties van de Solactive Hydrogen Economy Index, die betrekking heeft op duurzame energiebedrijven die de overgang maken naar de “hydrogen economy (waterstof economie).”
Tot dusver heeft het L&G Hydrogen Economy UCITS ETF 28 aandelen van duurzame energiebedrijven in de VS, het VK, Zuid-Korea en Duitsland, allemaal binnen de waterstofindustrie, met name gericht op waterstofbrandstofcellen. FuelCell Energy maakt momenteel 22% uit van het LGIM hydrogen ETF, en de aandelenkoersen zijn al omhoog gesprongen. Dit maakt het ETF vrij doelgericht en vooral gericht op industriële holdings. Nu waterstof de rijzende ster van de markt voor duurzame energie is, houden beleggers hun ogen gericht op deze ETF om te zien wat het in de toekomst zal betekenen voor duurzame energie op de markten.

Op de weg naar groene energie

Nog geen drie maanden in het nieuwe jaar is het duidelijk geworden dat duurzame energie de weg vooruit is voor de meeste grootmachten in de wereld. Met de Amerikaanse president Joe Biden die groene energie in zijn agenda opneemt en het voortdurende engagement van de Europese Commissie om koolstofneutraliteit te bereiken, staan duurzame energiebedrijven zoals LGIM in de schijnwerpers en wekken ze de interesse van zowel het grote publiek als de investeerders.

Hoe kun je investeren in ETF’s in de vorm van CFD’s

De prijsbeweging van ETF’s creëert het soort marktvolatiliteit dat zowel kansen als risico’s biedt voor handelaren die beleggen in CFD’s of Contracts for Difference. Met CFD’s kunnen handelaren profiteren van prijsbewegingen in beide richtingen (zowel stijgingen als dalingen) van hun gekozen ETF zonder de onderliggende waarde te hoeven kopen. Bijvoorbeeld, als u denkt dat de prijs van een ETF gaat stijgen, kunt u een “koop” positie openen of ”long” gaan en als u denkt dat de prijs gaat dalen, kunt u een “verkoop” positie openen of “short” gaan.
Bij Vestle kunt u kiezen uit meer dan 900 CFD-instrumenten, waaronder veel van de huidige top-ETF’s, maar ook grondstoffen zoals olie, goud en zilver, aandelen van de populairste bedrijven van dit moment zoals Apple, Amazon en Tesla, toonaangevende wereldwijde indexen zoals de Duitse DAX, valutaparen zoals EUR/USD, en een breed scala aan cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple.
Vestle is een betrouwbare Europees gereguleerde broker die ook een gerenommeerd educatief programma aanbiedt dat handelaren die willen leren hoe te investeren in ETF’s in de vorm van CFD’s de basisbeginselen geeft om te beginnen. Kies uit een reeks van video tutorials, informatieve PDF gidsen, en 1-op-1 training met een live trading coach die elk onderwerp kan behandelen van hoe te investeren in ETF’s in de vorm van CFD’s tot hoe je het handelsplatform van Vestle kunt gebruiken.
Start vandaag nog en leer hoe u met vertrouwen en kennis van zaken in ETF’s in de vorm van CFD’s kunt beleggen.

Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 78.16 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://staging2.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.