Eerste aspergesteek bij De Weerd

RAALTE/HEINO – Vrijdag 19 maart vond de aftrap van het jaarlijkse aspergeseizoen plaats bij aspergebedrijf De Weerd in Raalte. Wethouder Jacques van Loevezijn stak de eerste asperge van het land. Daarbij waren ook Inge Koning-Neppelenbroek, eigenaresse van restaurant Het Buitenhuys in Heino, en chef-kok Niek van Leeuwen van de partij.

“De eerste steek is altijd een bijzonder moment”, vertelt Inge. “Ondanks dat het lijkt dat de horeca gesloten zijn tijdens het begin van het aspergeseizoen, willen wij toch de gast, de horeca en de boer met elkaar in verbinding brengen.” Van Loevezijn maakte ook de winnaars van de twee Gouden Diners bekend: Melanie Zwama en Linda Buitenweg uit Zwolle en de familie Stegeman uit Heino. Niek zal bij de winnaars thuis een diner verzorgen. “Hij gebruikt hierbij asperges van De Weerd, oftewel het Witte Goud”, vertelt Inge. “Daarnaast heeft De Steurhoeve uit Laren kaviaar, oftewel het Zwarte Goud, gedoneerd om ook bij het diner te gebruiken.” Iedereen kon de afgelopen tijd mensen nomineren die het Gouden Diner het hardst nodig of verdiend hadden. Er kwamen vele inzendingen binnen met de mooiste, ontroerende of motiverende verhalen.

Op de foto: chef-kok Niek van Leeuwen en Henk de Weerd van aspergebedrijf De Weerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.