‘D’r is zo toch geen zak meer an show’ van Kôle Kermse

BROEKLAND – De Kôle Kermse in Broekland gaat niet door, lang leve de ‘D’r is zo toch geen zak meer an show’. De organisatie van de jaarlijkse aftrap van het Sallandse tentfeestseizoen wil namelijk op zaterdag 20 maart toch nog voor wat online vermaak zorgen. Dat gebeurt met een veiling, een alcoholische proeverij en een bijzondere spelshow.

Vorig jaar stond de tent voor de Kôle Kermse er al, maar ja, corona… “We dachten eerst nog: ‘Wat doen we?’”, vertelt Bastiaan Veltien namens de organisatie. “Laten we die tent nog een paar weken staan in de hoop dat het later nog kan of verplaatsen we het feest naar september? Het werd ‘em allebei niet. Tot aan januari bleef het daarna bij ons stil achter de schermen en toen zijn we maar eens gaan praten. Het was wel duidelijk dat het dit jaar ook niet door kon gaan. Maar wat doe je dan? We merkten aan onszelf, maar ook in Broekland, dat iedereen wel een beetje klaar is met het standaard online programma. Een quiz en een bingo, dat werk. Toen zijn we maar eens gaan denken wat we van het vaste programma konden gebruiken.” Hij begint te lachen. “Ook niet veel dus. De Kôle Kermse is grotendeels bier drinken en muziek. Maar we hebben wel elk jaar een veiling. En daar besloten we wat mee te doen.”
Inmiddels wordt er achter de schermen hard gewerkt om weer diverse kavels aan te kunnen bieden. Op de vraag of er al voorbeelden van kavels te noemen zijn, moet Bastiaan traditiegetrouw nog even het antwoord schuldig blijven. “Ik ben niet zo goed op de hoogte, dat gebeurt hier allemaal op het laatste moment…” Maar verwacht weer een mix van meer én minder ludieke kavels, diensten van dorpsbewoners en waardevolle items. Maar er staat meer op het programma. Iedereen kan op de site van de Kôle Kermse alcoholische drankpakketten kopen voor die zaterdag. En die worden die avond online ook even geproefd.

Shotje doen

Tenslotte is er nog een spelshow, die net als de veiling een rode draad vormt van het online programma. “Elke keer laten we een grappig filmpje zien aan Hossel en Hege, twee leden van de organisatie”, vertelt Bastiaan. “Zij moeten dan raden hoe het afloopt. Hebben ze het niet goed, dan krijgen ze straf. Van een shotje doen tot een ei op het hoofd. Iedereen kan trouwens zelf thuis ook meespelen. En de straffen kun je dan ook zo gek maken als je zelf wilt.” Hij vervolgt: “We hopen dat we volgend jaar weer helemaal als vanouds los kunnen gaan. Misschien zijn we wel de eerste. Maar over hoe en wat en in welke vorm durf ik nog geen uitspraken te doen.”

De presentatie van de ‘D’r is zo toch geen zak meer an show’ is in handen van Frank Swartjes. Het programma begint om 20.30 uur en duurt naar verwachting een uurtje of twee. Deelname is gratis. Zie verder staging2.kolekermse.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.