De Tippe vanaf zondag geopend

HEINO – “Een positief lichtpuntje”, zo noemt Rutger ter Laak, voorzitter van Stichting Vrienden van de Tippe, de opening van het buitenzwembad in Heino. Vanaf zondag 7 maart zijn bezoekers vanaf 13 jaar (vijftien per uur) weer welkom om na reservering baantjes te trekken. De stichting nam zelf het initiatief om de Tippe te openen en ging vervolgens samen met het Sportbedrijf Raalte naar de gemeente. Die gaf na overleg met de Veiligheidsregio IJsselland het groene licht.

“De reacties zijn megapositief”, vertelt Rutger. “We hebben al heel veel aanmeldingen binnen gekregen en al honderden mensen hebben gevraagd om op de hoogte gehouden te worden. Vanuit het hele dorp komen vragen; we krijgen gelukkig alleen maar positieve geluiden te horen.”
Stichting Vrienden van de Tippe helpt het Sportbedrijf Raalte om het zwembad in Heino geopend te houden. Geïnteresseerden kunnen steunend lid worden en de stichting regelt vrijwilligers en organiseert diverse activiteiten. Ook afgelopen zomer ging het zwembad open. Maar dat het zwembad zo vroeg, twee maanden eerder dan normaal, de poorten opent, is nieuw. “We zagen in heel het land dergelijke initiatieven”, vertelt Rutger. “In Amsterdam, Alphen aan de Rijn en Hoorn bijvoorbeeld. Daar zijn zwembaden nu ook al geopend. Juist goed, want de mensen moeten bewegen. Begin januari zijn we samen met het Sportbedrijf Raalte naar de gemeente gestapt. Begin februari kregen we het groene licht. Daar moest inderdaad wel even wat tijd overheen gaan, maar dat is logisch: je organiseert immers wel iets. En je moet zorgen dat je geen mensenmassa’s trekt. In overleg zijn we gekomen tot een maximumaantal van vijftien bezoekers per uur. Afhankelijk van hoe het verder gaat met het coronavirus kunnen het er in de komende periode ook weer meer of minder worden. We bekijken steeds wat er mogelijk is en kunnen bijschalen.”

Fris

Het zal ongetwijfeld een beetje fris worden voor de zwemmers. Het water wordt verwarmd tot 22 graden. “Niet dus tot 26 graden, zoals we eerder hadden gemeld; dat is even een kleine rectificatie”, stelt Rutger. “We hoefden om het zwembad klaar te maken niet veel meer te doen dan normaal. We hebben het bad schoongemaakt en een pomp gezet voor het drainagesysteem rondom het bad. Om te voorkomen dat het water omhoog komt. We zijn er nu bijna klaar voor. Het bad is weer gevuld; er ligt een deken over om het water op basistemperatuur te brengen en daar hebben we nu nog de meeste tijd voor nodig. Want het water was natuurlijk ijskoud. Al met al zijn we blij. Toch wat positiviteit in deze tijden. En het is supergaaf dat de gemeente en het sportbedrijf eraan mee wilden werken. Gelukkig kon het ook; de middelen liggen er tenslotte!”

Openingstijden

Het zwembad is zo meteen op maandag geopend van 13.00 tot 17.00 uur; van dinsdag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 9.00 tot 12.00 uur. De entree (per uur) bedraagt 5 euro. Na afloop krijgen de zwemmers een bakkie koffie of thee mee naar huis. Een wens om bijvoorbeeld met een sportteam buiten de openingstijden te zwemmen? Laat het weten. Omkleden kan onder partytenten in de buitenlucht en het is handig om zwemkleding alvast onder de kleding aan te trekken. Reserveren (uiterlijk een week van tevoren) is mogelijk via staging2.sportbedrijfraalte.nl.

Op de foto: het grootste deel van het bestuur van Stichting Vrienden van de Tippe met Rutger ter Laak (uiterst links).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.