De Haere in beeld als locatie Mañana Mañana

WIJHE – Of het allemaal doorgaat, is nog maar de vraag, maar Landgoed de Haere in Olst is in beeld als locatie voor Mañana Mañana. Dit festival wordt georganiseerd door de Feestfabriek, ook verantwoordelijk voor de Zwarte Cross. De gemeente Olst-Wijhe en Stichting IJssellandschap zien het wel zitten, maar de kogel is nog niet door de kerk. De organisatie heeft namelijk volgens de gemeente ook twee locaties in de Achterhoek op het oog, waarvan één de voorkeur heeft.Het festival is dit jaar gepland van 12 tot en met 15 augustus. Eerder vond Mañana Mañana (onder andere) plaats bij Kasteel Vorden. De organisatie is echter op zoek naar een nieuwe locatie. Mañana Mañana laat zich het best omschrijven als het wat meer ‘zweverige’ broertje of zusje van de Zwarte Cross. Geen ronkende motoren, maar meer sfeer, loungen en cultuur. Het muzikale programma varieert van wereldmuziek tot psychedelische rock. In 2019 trok het festival, verdeeld over meerdere dagen, bijna 30.000 bezoekers.“Midden maart heeft de Feestfabriek Landgoed de Haere bezocht en de mogelijkheden nader verkend”, zo laat de gemeente desgevraagd weten. “De locatie was geschikt en voldeed aan de gestelde voorwaarden en kaders van de organisatie. De Feestfabriek wenste daarnaast een meerjarige afspraak te maken. Enig minpuntje voor de organisatie was, dat de Haere geen locatie in de Achterhoek is. Begin deze week hebben we vernomen dat de Feestfabriek de Haere met stip de mooiste locatie vindt. Ze zouden het daarom ook graag organiseren in Olst-Wijhe, maar ze hebben nog steeds twee potentiële locaties in de Achterhoek. Eén van deze locaties in de Achterhoek heeft hun voorkeur en gaan ze nog verder onderzoeken. Ze durven de Haere echter nog niet helemaal af te serveren.”Foto: Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.