De Grote Dialectshow live bij RTV Oost

HENGELO – RTV Oost sluit op zaterdag 27 maart de ‘Maart Dialectmaand’ af met ‘De Grote Dialectshow’. Het programma zit vol met muziek, dialect en de strijd om de titel ‘Wiesbuul van Oaveriessel’. Aansluitend volgt de voorstelling ‘Oald Zeer’ van Helligen Hendrik.

De Grote Dialectshow wordt gepresenteerd door Monique Sleiderink en co-host Hendrik Jan Bökkers. Ze ontvangen diverse gasten en gaan in gesprek over de thema’s jongeren en dialect, muziek en ouderen en dialect. Tijdens de show wordt er gestreden om de titel ‘Wiesbuul van Oaveriessel’: een dialectquiz waarbij een leuke prijs te winnen valt. Ook is er muziek van Bökkers.
In ‘Oald Zeer’ is Helligen Hendrik als vanouds zwartgallig en chagrijnig. Zijn credo is niet voor niets: ‘Helligheid is net stront, ut moet d’r oet’. De Tukker wordt 65 en doet er alles aan om dat heugelijke feit niet te vieren. Vanuit zijn schuur kijkt Hendrik terug op zijn leven. Zo verhaalt hij onder meer over zijn geboorte in het pittoreske buurtschap Stokkum. Ook onthult Hendrik een bijzondere relatie te hebben met koningin Máxima en geeft hij zijn ongezouten mening over strandvakanties.
De Grote Dialectshow begint om 20.00 uur. De uitzending (inclusief de voorstelling van Helligen Hendrik), wordt zondag 28 maart vanaf 14.00 uur herhaald.

Helligen Hendrik. Foto: Stefan Schipper

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.