Dalfsenaar Elwin Klappe lanceert bordspel

DALFSEN – Elwin Klappe uit Dalfsen heeft een bordspel bedacht en ontworpen. Sinds dinsdag 2 maart is het spel, dat zich afspeelt tijdens de koude winterdagen van ‘44/’45 in de Belgische Ardennen, te koop via crowdfunding op staging2.kickstarter.com.

Op deze site, een bekend crowdfundplatform waar veel bordspellen, games en creatieve ideeën hun opwachting maken om ontdekt te worden, is het spel van Elwin Klappe vooraf te bestellen. Zodra het doel is behaald, worden de spellen gefabriceerd en krijgt de ‘backer’ (diegene die het spel heeft gesteund) het spel thuis gestuurd. Wanneer er meer verkocht wordt dan ten doel is gesteld, wordt het spel door middel van ‘stretchgoals’ verder uitgebreid. “Door middel van het aanleggen van verschillende eenheden probeer je naar de overkant te geraken”, legt Elwin uit. “Uiteraard gaat dit niet zonder slag of stoot, want je tegenstander probeert dit natuurlijk te voorkomen. Zodra je elkaar treft, ontstaat er een ‘clash’ en wordt door middel van de bekende ‘Rock-Paper-Scissor’ methode bepaald wie de ‘clash’ wint. Zo wint de tank van de soldaat, de soldaat kan een antitankmijn ontmantelen en de antitankmijn verslaat de tank. Win je een slag, dan stoot je door en ben je één stap dichter bij de overwinning. Zodra je de juiste straten hebt veroverd, die beschreven staan op je Objective kaart, win je het spel.”

Illustraties

Clash of the Ardennes is al het tweede spel van de in Dalfsen geboren Elwin Klappe. Tijdens de opening van Kickstarter in Nederland in 2014 heeft Elwin namelijk het kaartspel BlockYou! succesvol gelanceerd. Het ontwerpen van bordspellen is zijn hobby en doet hij voornamelijk in de avonduren. Clash of the Ardennes is het resultaat van meer dan tien jaar lang zoeken naar het juiste format. “We zijn er behoorlijk zeker van dat we dit hebben gevonden! De reviews zijn lovend en de foto’s en illustraties spreken voor zich”, vertelt Elwin enthousiast.
Elwin is blij met de hulp van illustrator Steven Woudenberg, die de illustraties heeft gebaseerd op tekeningen uit oude Duitse tank handleidingen (de Tigerfibel). Elwin: “Het spel heeft een gezicht gekregen. De opvallende illustraties zijn aan de droge stof toegevoegd om het wat aantrekkelijker te maken voor de Duitse tankbemanning. De illustraties, nu voorzien van kleur lijken daarom zo uit de handleiding te komen.”

Ga naar de website om het spel te bekijken en te bestellen: staging2.elwinklappe.nl/clash.

Foto: Henk Rolleman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.