Consultatiebureau nu gevestigd in de Mozaïek

LEMELERVELD – Myla Groenendijk, de kinderburgemeester van Dalfsen, heeft vorige week dinsdag de officiële openingshandeling verricht van het nieuwe consultatiebureau in Lemelerveld. Na jaren een vaste plek te hebben gehad aan de Ds. C. Keerstraat is het consultatiebureau verhuisd naar Kulturhus de Mozaïek.

Het college van B&W van Dalfsen heeft in de afgelopen jaren meerdere keren voorgesteld om het consultatiebureau in Lemelerveld te sluiten vanwege de kosten. De gemeenteraad wees dat even zo vaak af. Uiteindelijk werd er vorig jaar besloten dat Lemelerveld het consultatiebureau mag houden, maar dat het dan wel moest verhuizen naar het Kulturhus. Daar kon voor een lagere huurprijs ruimte gehuurd worden. Door de komst van het consultatiebureau is de zorg voor jong en oud binnen het Kulturhus goed gewaarborgd. Naast verloskundigenpraktijk Zwanger&Zo, Partou kinderopvang en Saam Welzijn biedt het Kulturhus ook plek aan Carinova, de bibliotheek, logopedie, maatschappelijk werk de Kern en het Infopunt. “Het consultatiebureau is dan ook een welkome aanvulling in het Kulturhus, we proberen immers steeds de samenwerking en de verbinding te zoeken”, stelt Dorien Grootenhuis namens Kulturhus de Mozaïek. “Dat gaat nu nog makkelijker nu alles onder één dak zit. Op dit moment is het door alle maatregelen omtrent Covid helaas nog wat rustig in het gebouw, maar we gaan er vanuit dat daar ook snel weer verandering in komt en dat het weer een bruisende huiskamer voor Lemelerveld wordt.”
Helaas kon de opening niet groots gevierd worden in verband met de coronamaatregelen. Op een later moment worden de deuren voor een groter publiek opengezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.