Carolien Jonkman: Het ideale ziekenhuis

Ik loop door de prachtige tuin met bomen en planten richting het ziekenhuis. In de tuin wordt door patiënten bewogen en gesport. De één wandelt achter een looprek, de ander beoefent yoga, een ander krachttraining en er wordt in het natuurlijke zwembassin gezwommen.

Op het informatiebord valt te lezen waar alle behandelaren te vinden zijn. Er zijn Chinese geneesheren, mediums, orthomoleculaire therapeuten, holistische artsen, psychologen, coaches, voedingsspecialisten, osteopaten, energetische therapeuten enzovoort. Ook zijn de ouderwetse specialisten aanwezig. Zij werken (ook) niet langer meer alleen, maar in groepjes met verschillende specialisten samen. Zo kijken ook zij naar de mens als geheel. Alle mensen zijn verbonden met wie ze zijn, met hun hart, met hun gevoel, met hun lichaamsbewustzijn. Via intuïtie weten we namelijk van binnenuit feilloos wat voor ons klopt en wat niet. Zo kan iedereen een eigen keuze maken en is er vrijheid van behandeling. Er is hulp en begeleiding als je dat gevoel even kwijt bent.

Er wordt in het ziekenhuis gebruik gemaakt van zowel oude wijsheid als moderne wetenschap. Er wordt heel erg goed naar de intuïtie van de mens geluisterd en daarnaar gehandeld. De nieuwste inzichten in de geneeskunde worden ingezet. Het doel is hier om zo weinig mogelijk gebruik te maken van (chemische) medicijnen. Bacteriën, virussen en schimmels ruimen problemen in het lichaam op. Zo worden er bijvoorbeeld bacteriofagen ingezet in plaats van antibiotica. Maar ook elektromagnetische velden, frequenties, vibraties, (soft)laser en biofotonentherapie om er maar een paar te noemen. Er wordt gewerkt om de patiënten in ieder opzicht terug in balans te brengen.

Altijd wordt de mens bekrachtigd, opgebouwd en gemotiveerd door positiviteit en hoop. Positieve ervaringen van oplossingen van ziektes en aandoeningen worden snel gebruikt. Er zijn vele verschillende mensen met verschillende meningen en die kunnen dat gewoon tegen elkaar zeggen en ieders mening wordt gerespecteerd. Geen verwensingen, geen angstaanpraterij, geen agressiviteit, geen medische encyclopedieën met ziektes over je heen en/ of bedreigingen. We luisteren naar elkaar en leren van elkaars mening en ervaring.

Ook zijn er veel gezonde mensen. Zij onderzoeken en leren hoe ze hun gezondheid nog meer kunnen bevorderen. Zo wordt de sfeer in het ziekenhuis en in het land nog meer gezondheidsbevorderend. De patiënten die in het ziekenhuis verblijven, hebben mogelijkheden voor bezoek van familie, vrienden en huisdieren. Liefde en aanraking wordt ter bevordering van gezondheid geadviseerd.
In het ziekenhuis heerst een positief gevoel. De patiënten krijgen allemaal de beste kans op verbetering van hun gezondheid en genezing. Maar ook de dood hoort helemaal bij het leven en met veel liefde en respect individueel vormgegeven. Dit is een plek vol hoop. De term ziekenhuis voldoet niet langer. Dit is het huis van gezondheid.

Reageer gerust op deze door mij bewerkte tekst van Els Vis van Heemst: info@carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.