Carolien Jonkman: De vrouw, het vrouwelijke; wie is zij?

Zij is zoveel verschillende dingen. Zij is moeder, geliefde, zus, zusje, tante, oma, vriendin, vechtmaatje. Ze is liefde, woest, vriendelijk, kattig, wild, beschermend, zorgzaam, zacht, mystiek, duidelijk, bot, sterk enz. Ze heeft de mogelijkheid tot diep voelen, intuïtief weten, en is verbonden met (van) Alles. Haar wijsheid is niet alleen de wijsheid van haar zintuigen, maar ook aan dat wat daaraan voorbij gaat. Ze kan doordringbaar zijn, gevoelens van anderen kan zij ook ervaren, veranderen, en ze kan meestromen met de levenskracht van haarzelf, die werkelijk altijd in beweging is. Het woord emoties komt van het Latijnse woord emovere en dat betekent bewegen. Het zijn grote geschenken die via ons water problemen en aandoeningen kunnen verschuiven en veranderen, waardoor onze gedachten, meningen of overtuigingen kunnen veranderen. Laten we onszelf toestaan om meer kennis toe te laten, bijvoorbeeld kennis die oeroud, soms minder gangbaar of zichtbaar is. Laten we onszelf de vrijheid geven om verschuivingen te laten gebeuren, maar kies wel voor liefde en gezondheid voor jezelf. Angst is nooit een goede raadgever.

Mijn fysiotherapeute vindt het bijzonder dat mijn tranen stromen als ze er zijn en ik ze ervaar als een cadeautje. Het reinigt het water in mijn lichaam en zoals we weten, is 70 procent van ons lichaamsgewicht water. En het water draagt informatie in zich. Ook als er veel pijn is, komt er een brul zodat er weer meer innerlijke kracht opgewekt wordt. Soms lijkt het ‘Niets’, maar dat is het niet. Het is iets, soms een richtingaanwijzer en dus belangrijk. Wat fijn zal ons water en dus elke cel in ons lichaam zich voelen als we het stap voor stap steeds meer toelaten om door ons heen te gaan!

Ook de maandelijkse bloeding is een geschenk. Deze bloedperiode zorgt ook voor zuivering van je water en je bloed. Het is een geschenk, als je er op een natuurlijke manier mee om leert gaan. In deze periode kun je, als je goed naar je lichaam kunt luisteren, inzichten over je pad. Wat hoort wel bij je en wat niet. Daar wat extra ruimte voor nemen is belangrijk. Vele vrouwen hebben problemen met hun ongesteldheid en worden moeilijker zwanger. Baarmoeders zijn energieportalen om creatieve, leven gevende, voedende vermogens van niet alleen baby’s maar alle creaties te baren. Laat je begeleiden om weer een natuurlijke menstruatie te mogen krijgen, laat je ook begeleiden na baarmoederverwijdering, en voor en in de overgang, zodat je kennis over je natuurlijke weg krijgt.

Steeds meer opnieuw leren om de bewegingen in je lichaam te ervaren, ook al zijn ze anders dan ons mannelijke verstand, laten we ze weer gaan vertrouwen en eren. Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.