Bevrijdingsloop AV Salland opnieuw een jaar uitgesteld

Bestuur wil binding leden weer versterken en organiseert extra activiteiten

RAALTE – Opnieuw heeft Atletiek Vereniging Salland de grote ‘Bevrijdingsloop’ van 820 kilometer tussen Arromanches-Les-Bains (Normandië) en Raalte met een jaar moeten uitstellen. Een grote groep lopers en begeleiders zou in estafettevorm vorig jaar van 1 tot 5 mei het bevrijdingsvuur van het invasiestrand naar het monument in Raalte brengen. Dat kon door corona niet doorgaan. Nu is onlangs het besluit genomen om nog een jaar te wachten.

“We hebben dit besluit natuurlijk zien aankomen, maar we rekenen er op dat het volgend jaar echt doorgaat. Onze sponsors zijn allemaal achter ons blijven staan, net als de gemeente Raalte. Bij de deelnemende lopers en begeleiders zullen sommige misschien afhaken, maar anderen vullen dat weer aan”, zo vertelt bestuurslid Johan Karstens van AV Salland. “Het verschil volgend jaar is natuurlijk dat deze vrijheidsloop dan geen onderdeel is van een gigantische hoop activiteiten rond 75 jaar bevrijding zoals in 2020. We hopen dat er in mei 2022 toch nog extra festiviteiten komen door andere organisatoren.”
Inmiddels is ook AV Salland al maanden geconfronteerd met de vele beperkingen door corona. Afgelopen weekeinde was er een kleine versoepeling. De gemeente Raalte staat nu trainingen in groepjes van vier lopers met een trainer op veilige afstand toe. Toch maakt het bestuur van de vereniging zich wat zorgen over hoe het de leden precies vergaat. “Misschien helemaal onterecht, we hebben er ook geen bewijs voor of zo, maar we weten het gewoon niet goed omdat er zo weinig persoonlijke contacten zijn in deze coronatijd. Alleen via appgroepen of internet hoor of zie je wat leden individueel doen. Daarom willen we dus extra aandacht voor gezamenlijke activiteiten vragen.” Want dat is volgens Karstens belangrijk, uiteraard steeds binnen de geldende regels.

Fullmoonwalk

Voor iedereen die het in zijn of haar eentje lopen of wandelen na zoveel coronamaanden een tikje zat is, gaat AV Salland nu ook speciale activiteiten organiseren. “Als hardloper kan je je aansluiten bij een van onze groepen die binnen de regels vallen. Nu de dagen langer worden, gaan we in drie aparte groepen naar verschillende locaties in de omgeving van Raalte. Oefeningen worden afgewisseld met duurloopjes of sprintjes. Allerlei trainingsmethoden passeren de revue. Ook mensen die geblesseerd waren of mensen die willen kennismaken met hardlopen zijn van harte welkom.”
Er zal (bij volle maan en als de avondklok er af is) dit jaar ook een aantal keren een nachtelijke ‘Fullmoonwalk’ worden gehouden. Ook voor wandelaars en de jeugd komen er, afhankelijk van de komende versoepelingen van de coronaregels, allerlei nieuwe activiteiten. Mail voor meer info naar secretariaat@avsalland.nl of neem een kijkje op staging2.avsalland.nl.

De deelnemers van de 820 kilometer lange Bevrijdingsloop Bretagne-Raalte van de AV Salland; niet in 2020, niet in 2021 maar wel in mei 2022. Foto: Roelof van ‘t Ende

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.