Bestemmingsplan woningbouwlocatie Luttenberg ter inzage

RAALTE – Het college van B&W van de gemeente Raalte heeft het ontwerpbestemmingsplan voor de nieuwbouwlocatie aan de Luttenbergerweg vastgesteld. Het plan ligt vanaf donderdag 25 maart voor zes weken ter inzage. Gedurende deze periode kunnen eventuele zienswijzen worden ingediend. Daarna stelt de gemeenteraad het definitieve bestemmingsplan vast.

Wethouder Wout Wagenmans: “In het bestemmingsplan is de bouw van veertig woningen voor verschillende doelgroepen en in diverse prijsklassen opgenomen. De kavels worden straks in fases uitgegeven. Op termijn is, afhankelijk van de behoefte, doorontwikkeling naar zo’n 55 woningen mogelijk.”
Om de woningbehoefte beter in kaart te brengen is eind vorig jaar een online enquête in het dorp uitgezet. Naar aanleiding van de enquête zijn er twee extra rijwoningen aan het plan toegevoegd. Ook wordt het deelgebied waar kleinere rug-aan-rugwoningen gerealiseerd kunnen worden meegenomen in het bestemmingsplan. Ontwikkeling van dit deelgebied stond eerder gepland voor de tweede fase. Tijdens gesprekken met omwonenden kwamen bovendien enkele verkeerskundige aandachtspunten naar voren. Deze punten worden dit jaar nader onderzocht. Dit valt buiten de bestemmingsplanprocedure.
De gemeenteraad stelt het definitieve bestemmingsplan – na behandeling van eventuele zienswijzen – vast. Het streven is om dat nog voor de zomervakantie te laten gebeuren. De kaveluitgifte kan in dat geval eind september beginnen. In het najaar van 2021 kan dan gestart worden met het bouwrijp maken van de locatie. Eind 2021 is het terrein dan gereed voor de start van de bouw.

Kijk voor meer informatie op raalte.nl/woningbouw-luttenberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.