3 grote voordelen van kunstgras

(Ingezonden mededeling)

Het zonnetje begint weer te schijnen en de temperaturen lopen langzaam op. Hoog tijd dus om je tuin of balkon weer klaar te maken voor de lente en zomer! Wil je graag een mooi buitenplekje die nauwelijks onderhoud vereist? Dan zou kunstgras wel eens de perfecte oplossing kunnen zijn.

1. Kunstgras is ideaal voor op het balkon

Een van de grote voordelen van kunstgras is dat het geschikt is voor veel soorten ondergronden. Hoewel je voor echte graszoden de ondergrond eerst zult moeten bewerken, kun je kunstgras op vrijwel elke vlakke ondergrond plaatsen. Woon je in een appartement en heb je dus geen tuin tot je beschikking? Dan tover je met kunstgras jouw balkon alsnog makkelijk om tot een groene oase. Heb je wel een tuin? Dan scheelt het je veel voorwerk om een kunstgazon aan te schaffen.

2. Kunstgras vergt nagenoeg geen onderhoud

Heb je geen groene vingers en is het gras bij de buren letterlijk altijd groener? Dan is een kunstgazon natuurlijk de ideale oplossing. Hoewel ook kunstgras enige verzorging vereist, is dit beduidend minder dan bij een echt gazon. Een kunstgazon moet vooral worden schoongehouden van vuil en van takjes van bomen en planten (anders kan onkruid ontkiemen). Dit kan eenvoudig door er met een harde bezem overheen te gaan. Echt gras zul je daarentegen regelmatig moeten maaien, sproeien en bemesten. Met een kunstgazon krijg je bovendien geen last van kale plekken, mos of onkruid. Kunstgras bespaart in dat opzicht niet alleen moeite, maar ook de aankoop van onderhoudsproducten en gereedschappen.

Een kunstgazon blijft lang mooi en is goed bestendig tegen weersinvloeden. Over een paar jaar zal je gazon er dus nog steeds prachtig groen uitzien.

3. Een kunstgazon nemen is een milieubewuste keuze

Dit klinkt misschien een beetje vreemd. Is het nemen van een niet-natuurlijke grassoort nu echt milieubewust? Ja! Kunstgras is namelijk 100% recyclebaar. Daarnaast bespaart het je veel water, omdat je je gazon niet hoeft te besproeien. Ook chemische onkruidbestrijders zijn niet langer nodig.

Een aantal punten om rekening mee te houden
Dat klinkt best goed, zo’n kunstgazon. Houd echter wel rekening met een aantal punten. Ten eerste is de initiële aanschafprijs hoger dan de aanschaf van graszoden. Het kunstgazon gaat daarentegen wel lang mee. Dit is dus een afweging die je voor jezelf zal moeten maken.

Daarnaast is het goed om te weten dat op zomerse dagen kunstgras warmer wordt dan echt gras (al wordt het niet zo warm als tegels in de volle zon). Vooral als je kinderen hebt of zelf met blote voeten het gazon op wilt stappen, eerst dus altijd even checken of dat kan. Dit is uiteraard simpel op te lossen door de sproeier er even bij te pakken.

Al met al is kunstgras een goede aankoop voor wie voor gemak en een stralend groene tuin of balkon wil gaan. Hoewel de initiële aanschaf duurder is dan graszoden, zul je er heel lang plezier van hebben!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.