23 aanmeldingen voor opkoopregeling veehouderijen

ZWOLLE – In totaal 23 veehouderijbedrijven in Overijssel hebben zich aangemeld voor de opkoopregeling van het Ministerie van LNV. Het gaat om bedrijven die nabij natuurgebieden gelegen zijn.

In totaal is er voor deze eerste ronde van deze opkoopregeling in Overijssel ongeveer 7,5 miljoen euro beschikbaar. Dit bedrag zal niet voldoende zijn om aan alle bedrijven een aanbod te doen, passend binnen de randvoorwaarden die de minister van LNV heeft meegegeven. Van de correcte aanmeldingen wordt een ranking gemaakt om te bepalen aan welke veehouderijbedrijven een aanbod tot aankoop kan worden gedaan. Gedeputeerde ten Bolscher: “Overijssel hoopt dat het Rijk snel de tweede tranche openstelt en extra middelen beschikbaar stelt, zodat we alle veehouderijbedrijven die mee willen doen ook daadwerkelijk een aanbod tot aankoop kunnen doen.”
Het Ministerie van LNV heeft deze regeling op 3 november 2020 gepubliceerd in de Staatscourant. Overijssel heeft besloten de regeling in uitvoering te nemen. Uiterlijk eind april krijgen alle aangemelde veehouderijbedrijven individueel bericht over waar ze staan in de ranking en wat dit betekent voor het vervolg. Op basis daarvan gaat de provincie met de geselecteerde aanmelders in gesprek. Deelname is en blijft geheel vrijwillig. Veehouderijbedrijven die wel voldoen aan de eisen, maar nu niet geselecteerd worden, kunnen zich later dit jaar eventueel aanmelden voor een mogelijke volgende ronde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.