Webinar van Eetbaar Olst-Wijhe over tellingen

OLST – Eetbaar Olst-Wijhe houdt op donderdag 11 februari een webinar over ‘citizen science’ en biodiversiteit. Het project Duizend Bloemen wil gewone burgers ecologische gegevens laten verzamelen. Daar hoeven zij niet voor doorgeleerd te hebben, terwijl ze wel bijdragen aan kennis en inzicht in de lokale situatie, zoals de stand van de biodiversiteit. Vorig jaar is begonnen met het monitoren van de lokale vogelstand en ook is er een proef gehouden met vlinder- en hommeltellingen. Dit insectenproject wordt dit jaar flink uitgebreid, daarvoor zijn nieuwe tellers welkom. De deelnemers aan het webinar krijgen meer informatie over de mogelijkheden die lokaal in ontwikkeling zijn. Uiteraard kunnen ze vragen stellen en horen hoe ze mee kunnen doen. Alle tellingen worden georganiseerd en verwerkt in samenwerking met organisaties als de landelijke Vlinderstichting en de Bijenstichting, die ervoor zorgen dat de gegevens niet alleen lokaal, maar ook regionaal en nationaal (letterlijk) meetellen. Aanmelding is mogelijk via https://bit.ly/Vlinderlint-11feb. Voor meer info mail naar eetbaarolstwijhe@gmail.com. Het webinar duurt van 20.00 tot 21.30 uur. Zie verder staging2.eetbaarolstwijhe.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.