Voorbereiding maatregelen Vlaminckhorstweg in laatste fase

HEINO – PB Heino meldt dat de voorbereiding van de maatregelen om de verkeersveiligheid op de Vlaminckhorstweg zich in de laatste fase bevinden. Recentelijk hebben de gemeente, de werkgroep Vlaminckhorstweg en Plaatselijk Belang Heino daarover met elkaar overlegd. De gemeenteraad heeft 50.000 euro gereserveerd voor de uitvoering.

Doel is om de snelheid van het gemotoriseerde verkeer te beperken en het groene karakter van de weg te behouden. Binnen de bebouwde kom ligt er een voorstel met diverse snelheidsbeperkende maatregelen (zoals herinrichting van de straat met parkeervlakken, versmallingen en groenaanleg) dat afgestemd is met de bewoners. Voor het deel buiten de bebouwde kom is afgesproken twee scenario’s verder uit te werken. Een uitwerking richt zich op aanpassing van de weg met een middenberm van halfverharding of groen; de ander op snelheidsremmende maatregelen in de vorm van versmallingen en/of drempels. Voorwaarde is het behoud van het karakter van de groene landweg. Het is de bedoeling om de ontwerpen in april te bespreken. Daarna volgt nog een communicatietraject met de omwonenden, waarbij zij ook kunnen reageren op de voorstellen.
Voor meer info mail naar: info@pbheini.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.