Home / Sallandcentraal / Voedselcoöperatie Luttenberg van start

Voedselcoöperatie Luttenberg van start

LUTTENBERG – Vanaf 13 februari kunnen inwoners van Luttenberg en omgeving gebruik maken van de Voedselcoöperatie Luttenberg. Inmiddels hebben 22 huishoudens en elf producenten zich bij de coöperatie aangesloten. Er is uiteraard nog plek voor anderen. In het aanbod zit onder andere koeien- en geitenmelk, rund-, kalfs-, varkens- en lamsvlees, eieren, kaas, honing, aardappelen, seizoensgroenten en boerenijs. Andere producten worden de komende tijd nog toegevoegd. De producten zijn biologisch of zijn op een verantwoorde manier geproduceerd. Op een na alle bedrijven bevinden zich binnen een straal van 10 km rondom Luttenberg.
De coöperatie in Luttenberg is opgericht naar het voorbeeld van en met hulp van de voedselcoöperatie Broekland en De Ulebelt uit Deventer. De provincie Overijssel heeft een subsidie voor ‘Gezonde en vitale samenleving’ verleend. Alle activiteiten vinden plaats vanuit museum De Laarman in Luttenberg. Het doel van de coöperatie is om gezamenlijk en rechtstreeks voedsel in te kopen bij de lokale boer tegen een eerlijke prijs.

Lees ook

Museum De Laarman viert 25-jarig bestaan in stilte

LUTTENBERG – Museum De Laarman in Luttenberg staat op zondag 16 mei stil bij het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.