Vijf extra sociale huurwoningen in Noorder Koeslag

WIJHE – Het college van B&W van Olst-Wijhe is akkoord met de bouw van vijf extra sociale huurwoningen in de nieuwbouwwijk Noorder Koeslag in Wijhe. Die komen in de plaats van vijf koopwoningen. In verband daarmee loopt de gemeente naar schatting wel 62.580 euro mis. Dit omdat de grondprijs van sociale huurwoningen lager ligt dan die van koopwoningen. Ontwikkelaar Roosdom Tijhuis en SallandWonen hadden om de wijziging gevraagd. Deze ontwikkeling sluit aan bij de prestatieafspraken die de gemeente met SallandWonen heeft gemaakt om de druk op de huurwoningenmarkt te verminderen. Er is een groeiende behoefte aan passende woningen voor kleinere huishoudens, huisvesting van statushouders en doorstroming vanuit ‘beschermd wonen’-situaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.