Twee jaar langer arbeidsmigranten op Park Alerdinck

RAALTE – Park Alerdinck mag van de gemeente Raalte nog twee jaar langer onderdak bieden aan arbeidsmigranten. Het park in Laag Zuthem krijgt tevens de mogelijkheid om die termijn daarna nog eens met een jaar te verlengen.

Park Alerdinck is bezig om zich opnieuw in de markt te zetten. Het voormalige vormingscentrum De Voorde wordt omgevormd tot een locatie met groepsaccommodaties en kantoorruimtes. Sinds 2017 zijn enkele gebouwen al in gebruik als groepsaccommodatie voor de zakelijke markt. Enkele andere gebouwen zijn nu tijdelijk gehuurd door het COA (voor de opvang van asielzoekers met corona). Momenteel worden twee gebouwen op het terrein, de ‘Fazant’ en de ‘IJsvogel’, gebruikt als accommodatie voor arbeidsmigranten. Daarvoor is nu dus nog eens voor twee jaar toestemming gegeven. De gemeente constateert een sterke vraag naar ruimte daarvoor. De beide gebouwen bieden momenteel plek aan in totaal 36 arbeidsmigranten. Als de termijn van twee jaar (die dus nog met een jaar kan worden verlengd) ten einde is, is het de bedoeling om de twee gebouwen in te zetten als kantoorruimtes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.