Topsport Overijssel reikt cheque uit aan atleten

REGIO – Top Sport Overijssel heeft afgelopen zondag een drietal sporttalenten en een vereniging verrast met een cheque. Het gaat om kunstschaatsster Naomi Seine uit Heino, hardloper Max Swabedissen uit Rijssen, tennisster Sarah van Emst uit Zwolle en RTC Atletiek Oost uit Enschede. De bijdrages zijn afkomstig uit het Sport Talent Fonds Overijssel.

Naomi Seine (9) heeft vanaf kinds af aan één grote passie: kunstschaatsen. Inmiddels traint ze meerdere keren in de week en is ze recent naast het schaatsen begonnen met streetdance om haar coördinatie te verbeteren. “Ik wil de beste worden in het kunstschaatsen”, aldus Naomi. “Deze bijdrage komt daarbij zeker goed van pas.’’
Hardloper Max Swabedissen, 16 jaar, is enorm blij met het bedrag. “Dit helpt mij op weg om mijn grote droom te realiseren; meedoen met de Olympische spelen in 2028’’ Hij wil dit jaar Nederlands kampioen U 18 worden, een titel waar hij afgelopen jaar al heel dicht bij zat. Max traint bij RTC Loopland Gelderland.
Tennisster Sarah van Emst heeft in haar jonge leven al de nodige titels op haar naam staan. In 2019 speelde ze zeventien toernooien en honderd officiële wedstrijden. Ze won maar liefst veertien disciplines in de enkel en dubbel op JRT, NJK, Tennis Europe en ITF Tour. Haar allergrootste droom? Uitkomen op de WTA Tennis Tour.
RTC Atletiek Oost kreeg een cheque van 1500 euro. Ruim dertig toptalenten uit Twente en omgeving trainen bij deze RTC, die inmiddels ruim twee jaar bestaat. Deze atleten zijn goed voor drie nationale records, 34 nationale jeugdtitels en vier atleten in de top 10.

Foto: Naomi Seine neemt de cheque in ontvangst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.