Tiny houses op bestaande erven in buitengebied Dalfsen mogelijk

DALFSEN – De gemeenteraad van Dalfsen overweegt om het realiseren van ‘Tiny houses’ in het buitengebied mogelijk te maken met een aangepaste ‘Sloop voor kansen-regeling’. Tiny houses zijn kleine, volwaardige en vrijstaande woningen met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. In Tiny houses wordt permanent gewoond. Ze zijn dus niet bedoeld als recreatiewoning.

Waar voor een ‘gewone’ woning 850 (met asbestdak) of 1000 vierkante (zonder asbestdak) landschapsontsierende bebouwing moet worden gesloopt, kan voor een Tiny house worden volstaan met de helft. Wel moeten de Tiny houses op een bestaand erf worden gebouwd. Op deze manier hoopt de gemeenteraad tegemoet te komen aan wensen om kleiner en daarmee ook duurzamer te wonen of voor ouders dan wel kinderen op eigen erf een kleine zelfstandige woning te kunnen bouwen.
Bij de Tiny houses gaat het om kleine huisjes, met een oppervlakte van 50 vierkante meter (inclusief 10 vierkante meter bergruimte). Door nog een keer 425 of 500 m² aan sloop vierkante meters in te zetten, is het mogelijk om het Tiny house te vergroten.
Om dit mogelijk te maken worden de Beleidsregels Ontwikkelen met Kwaliteit in het Buitengebied van de Gemeente Dalfsen’ gewijzigd. De gewijzigde beleidsregels liggen inmiddels ter inzage. In deze periode is het mogelijk om over de wijzigingen een zienswijze in te dienen bij de raad van de gemeente Dalfsen. De beleidsregels en de procedure zijn te vinden op de website van de gemeente Dalfsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.