Tichelstraat naar Fortmond weer geopend voor bewoners

WIJHE – De Tichelstraat naar Fortmond is weer geopend voor de bewoners. Zij mogen met de auto de weg op. Wel blijft de straat tot en met zondag 14 februari afgesloten voor al het andere autoverkeer. Het veerpontje naar Fortmond is dan ook inmiddels uit de vaart. Het water in de IJssel is zo ver gedaald dat de toegangsweg naar Fortmond inmiddels niet meer onder water staat. De weg is weer berijdbaar en de slagboom is omhoog. Vanwege de vele sneeuw die is gevallen, liggen de bermen echter vol sneeuw en is er voor dagjesmensen geen ruimte om te parkeren en/of te keren. De verkeersregelaar laat daarom alleen bewoners van Fortmond de afzetting aan het begin van de Tichelstraat passeren. Staatsbosbeheer houdt het gebied rondom de steenfabriek afgesloten. Dat geldt ook voor het wandelpad vanaf de parkeerplaats bij het Infocentrum IJssel Den Nul. De loopbrug over de Lange Kolk kan dus nog niet worden gebruikt. Wandelaars en fietsers kunnen wel via de Tichelstraat het ‘rondje Fortmond’ lopen/fietsen. Het is niet duidelijk of het water blijft dalen of toch weer gaat stijgen. Daarom heeft de gemeente besloten om de loopplank en de aanlegsteiger van het hoogwaterpontje voorlopig nog even te laten liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.