Samen Oplopen: nieuw maatjesproject voor gezinnen met veel problemen

NIJVERDAL – Stichting Evenmens biedt vanaf deze maand het project ‘Samen Oplopen’ aan in zeven gemeenten in Salland, het Vechtdal en Twente. Het project is gericht op gezinnen uit de gemeenten Hellendoorn, Wierden, Rijssen-Holten, Raalte, Ommen, Olst-Wijhe en Twenterand, die veel problemen tegelijk hebben.

Bij Samen Oplopen worden vrijwilligers gekoppeld aan een gezin dat (of jongere die) veel stress en zorgen kent. Het kan bijvoorbeeld gaan om gezinnen, jongeren of alleenstaande ouders die weinig sociale contacten hebben, hun weg in de samenleving moeilijk vinden, die gevlucht zijn en hier hun draai moeten vinden, als alleenstaande moeder een baby verwachten of met psychische stress of handicaps kampen. De vrijwilliger trekt voor langere tijd op met een gezin en biedt op een vriendschappelijk wijze ondersteuning aan. Ook jongeren die onvoldoende steun van ouders hebben door omstandigheden en mantelzorgers die een stukje respijtzorg zoeken, kunnen een beroep op Samen Oplopen doen.
Gezinnen of jongeren worden gekoppeld op grond van wat ze nodig hebben en wat de vrijwilliger leuk vindt om te doen en wat bij hem of haar past. De coördinator van Evenmens en het gezin kijken samen waar de behoefte aan ondersteuning ligt. Dat kan zijn: samen fietsen, kletsen, met de kinderen spelen, naar de post en financiën kijken, meedenken met problemen, Nederland(s) helpen begrijpen, enz. Een vrijwilliger loopt een half jaar tot maximaal twee jaar met een gezin mee. Hij/zij wordt daarbij ondersteund door de coördinatoren van Evenmens. Waar nodig zoeken zij de samenwerking met andere organisaties, zoals welzijnspartners, gemeenten en professionele hulpverlening.
Evenmens is daartoe op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om wekelijks of om de week op te trekken als coach/maatje met een gezin dat het zwaar heeft. Daarnaast zoekt de stichting naar gezinnen en/of ouders die hun deuren willen openen voor een kind met een (lichte) zorgvraag of jonge mantelzorgers die opgroeien in een gezin met zorg. Dit kan voor een dag(deel) en/of een nachtje.
Voor meer informatie zie https://evenmens.nl/brede-gezinsondersteuning/ of neem contact op via tel. 0548 638 830 of e-mail: info@evenmens.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.