Rick Evers: Lockdownleventje

En hup, de basisscholen en kinderopvang zijn weer dicht. Geen corona dit keer en ook geen sneeuw, maar gladheid. Het ijzelt namelijk een beetje. Op sommige plaatsen tenminste. De lockdown is blijkbaar zo goed bevallen dat scholen en opvanglocaties nu iedere keer een nieuwe smoes uit de kast halen om de deuren te sluiten.

Het begon al met die sneeuw vorige week. Wekenlang sloegen kinderen en ouders elkaar thuis de hersenen in. Aan de keukentafel moest er samen gewerkt worden. Zakelijke Teamvergaderingen en online lessen liepen dwars door elkaar heen en tijdens de lunch was iedereen elkaar alweer poepzat. Totdat het demissionaire kabinet zorgde voor een golf van opluchting door de scholen weer open te gooien. Overal in Nederland vielen kinderen en ouders elkaar huilend in de armen.

Basisscholen en opvanglocaties waren minder blij dat hun semi-vakantie erop zat. Het beviel namelijk prima, dat lockdownleventje. Dagelijks tien minuutjes Teamen met de klas en daarna ouders het werk laten opknappen. Maar gelukkig was daar de sneeuw. Een mooie gelegenheid voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers om hun joggingbroek nog wat langer aan te houden.

Toen de sneeuw als sneeuw voor de zon leek te verdwijnen, zagen basisscholen en opvanglocaties de bui alweer hangen. Maar de joggingbroek verruilen voor een spijkerbroek en de hele dag kinderen vermaken was toch echt nog een brug te ver. Tijd dus voor een nieuwe smoes: ijzel. Het is glad buiten, dus levensgevaarlijk voor jong en oud. Dicht die scholen. Dicht die opvang.

Als je in het onderwijs zit, heb je natuurlijk sowieso al veel vrij. Ik had ooit onderwijzers als buren en die waren nog vaker thuis dan hun katten. En nu is het dus helemaal feest, want je kunt weersomstandigheden blijkbaar gewoon als joker inzetten voor een extra snipperdag. Volgende week schijnt het 15 tot 20 graden te worden. Ik denk dat scholen en opvang dan opnieuw dichtgaan. Veel te warm.

2 REACTIES

  1. Wat een misplaatste column Rick!
    Hooelijk heeft het geholpen je frustraties kwijt te raken?
    Is ie toch nog ergens goed voor geweest!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.