Nu ook ‘rondzwervende’ Happy Stones in Raalte

RAALTE – Rob en Ceciel Wolfkamp uit Raalte zijn gestart met het verspreiden van ‘Happy Stones’ in Raalte en omgeving. Ze beschilderen stenen met vrolijke beeltenissen en leggen die op verschillende plekken neer. Het moet de vinder een glimlach opleveren. En misschien wel de inspiratie om zelf ook Happy Stones te maken.

Het stel kwam op Terschelling in aanraking met het fenomeen. “Het lijkt ons geweldig om dat hier in de omgeving voort te zetten”, vertelt Ceciel. “Op verschillende plekken in Nederland zijn mensen actief om Happy Stones te maken en verspreiden. Wat is er leuker dan in je buurt rond te wandelen en een leuke steen te vinden. Maak een foto van de steen, hetzij op de vindplaats of thuis. Op de achterzijde van de steen staat vermeld vanuit welke Facebookgroep de steen afkomstig is. Plaats daarna een foto en/of berichtje zodat de maker weet dat de steen gevonden is. De vinder mag de steen houden of opnieuw laten zwerven. Dat hoeft niet in Raalte of omgeving te zijn, hopelijk zwerven er straks stenen uit Raalte door heel Nederland.”
Voor geïnteresseerden die er ook mee bezig willen, gelden enkele ‘spelregels’. Gebruik alleen natuurlijke stenen (dus geen beton, glas, schelpen of gips); gebruik geen verf/stiften of lak met oplosmiddelen, maar acrylverf/stiften en lak; breid de creatieve uitingen op de stenen niet uit met extra materialen zoals oogjes en glitters en maak alleen maar ‘vriendelijke’ stenen. “Je hoeft absoluut geen tekentalent te zijn om leuke stenen te maken, een vriendelijk woord of vrolijke kleurtjes zijn ook erg leuk”, aldus het stel.
De twee hebben inmiddels op Facebook de groep Happy Stones Raalte aangemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.