Home / Sallandcentraal / Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers voor Sprengenberg

Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers voor Sprengenberg

OMMEN – Natuurmonumenten Salland zoekt vrijwilligers voor de Sprengenberg in Haarle. Het gaat om vrijwillige boswachters en om gastheren/vrouwen die het leuk vinden om leden te werven, bezoekers te ontvangen in Erve De Pas en willen helpen bij activiteiten. Van de vrijwillige boswachters wordt verwacht dat zij de bezoekers informeren over de ontwikkelingen in het gebied en de rol die Natuurmonumenten daarin speelt. Ze attenderen bezoekers op planten die op dat moment in bloei staan, vertellen welke wandelroutes er zijn of welke dieren de wandelaars tegen kunnen komen. Daarnaast houden ze toezicht op de rust in het natuurgebied. Gastheren/vrouwen ontvangen natuurliefhebbers (buiten en in de informatieschuur); helpen wandelaars op pad en geven informatie over de routes, activiteiten en actualiteiten. Vrijwilligers dienen minimaal één keer per maand een dag beschikbaar te zijn. De diensten zijn meestal in het weekend, maar bij evenementen of bijzondere activiteiten kunnen de vrijwillige boswachters ook op andere dagen ingezet worden. Aanmelding bij Petra Hofhuis, mob. 06-12089978 of e-mail: p.hofhuis@natuurmonumenten.nl.

Lees ook

Vroeger in Salland: De onthulling van het oorlogsmonument

Het Weekblad voor Salland presenteert in samenwerking met de Historische Vereniging Raalte en omstreken de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.