Nachtwacht naar Schuilenburg

RAALTE – Met de ‘Nachtwacht on tour’ reist een replica van het wereldberoemde schilderij van Rembrandt door heel Nederland; van verpleeghuis naar ziekenhuis. Tot 11 februari is de levensgrote replica, vijf meter breed en vier meter hoog, te bewonderen op in het Atrium van Schuilenburg in Raalte. Het project is een initiatief van de Elisabeth Art Foundation, Rijksmuseum Fonds en Philips, dat zich als jarenlange partner ‘founder’ mag noemen en ook nauw betrokken was bij de verbouwing en herinrichting van het museum. Samen willen ze hiermee de bewoners, die in deze tijd vaak niet de mogelijkheid hebben om de deur uit te gaan voor een cultureel uitje, een hart onder de riem steken, Bij de Nachtwacht biedt het Rijksmuseum een begeleidend programma aan, een pakket voor elke bewoner met daarin meer informatie over het kunstwerk en de kunstenaar, ook staat er een doe-opdracht in en een prijsvraag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.