MKB-voucher: één regeling voor alle ondernemers

ZWOLLE – Om ondernemers en instellingen nog beter tot dienst te zijn, voegt de provincie Overijssel een aantal bestaande subsidieregelingen samen in één regeling: de MKB-voucher. Deze voucher is bestemd voor ondernemers die zich voorbereiden op de toekomst door middel van innovatie, digitalisering en scholing. Een ondernemer kan hiervoor een bijdrage krijgen van maximaal 27.500 euro, afhankelijk van de gekozen activiteiten.

Er geldt een maximum van 50 procent van de totale kosten. Er is in 2021 in totaal 2,7 miljoen euro beschikbaar. Het gaat om extra geld ter overbrugging van de coronacrisis. De MKB Voucher komt in de plaats van een aantal bestaande regelingen zoals de digitaliseringsvoucher, de innovatievoucher, de smart-industryvoucher en de Agro&Food Kennisvoucher. De regeling is bedoeld voor alle ondernemers in het MKB: van bouwbedrijf tot winkel, van campinghouder tot maakbedrijf en van agrariër tot evenementenorganisator. Ook ZZP’ers, (erfgoed)stichtingen en verenigingen komen in aanmerking. Voorbeelden van projecten die kunnen worden ondersteund: een winkelier die zijn klanten ook via een webshop wil bedienen, scholing van personeel in nieuwe technologie, haalbaarheidsonderzoek naar innovaties, ontwikkeling van duurzame verdienmodellen (energie, circulair), advies op gebied van cyberveiligheid en nieuwe manieren van contact met het publiek door livestreams. Binnen de regeling worden drie activiteiten ondersteund: de aanschaf van producten of diensten ter ondersteuning van nieuwe verdienmodellen op gebied van verduurzaming en/of digitale dienstverlening of verkoop (maximaal 2.500 euro); onderzoek naar innovatie op het gebied van (nieuwe) producten, diensten of processen (maximaal 10.000 euro) en scholing met betrekking tot vaardigheden of nieuwe verdienmodellen en technologieën (maximaal 15.000 euro).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.