Magnus en Jabril ontwerpen beste ‘Superdijk’

RAALTE – Magnus en Jabril, leerlingen van groep 6 van basisschool Kwintijn in Raalte, hebben de eerste prijs gewonnen bij een klassikale wedstrijd van Waterschap WDO Delta. De leerlingen hadden de beste ‘Superdijk Wijhe’ ontworpen.

Groep 6 heeft sinds januari gewerkt aan het project ‘Strijden tegen water’. Veertien kinderen (zeven koppels) werden door WDO Delta uitgedaagd om een ontwerp te maken voor de dijk bij Wijhe. “Een actuele en serieuze opdracht, omdat de dijk Zwolle- Olst de komende jaren versterkt en verhoogd wordt als onderdeel van het landelijke programma HWBP”, aldus Max Eijer, namens het waterschap.
Gelukkig konden de kinderen de afgelopen twee weken, na weken van online videolessen, op school aan de slag om complete dijklandschappen te ontwerpen. Volgens leerkracht Marita waren de kinderen enthousiast: “Juf, eerst wist ik niet dat Nederland dijken had. Nu wil ik graag dijkwachter worden.” De recente hoge waterstanden hielpen ook mee om de noodzaak van stevige hogere dijken tot de kinderen door te laten dringen. Marita: “Wat hebben het waterschap en Coöperatie Civiel hun best gedaan om al mijn leerlingen te interesseren in het Hoogwaterbeschermingsprogramma. Complimenten voor hun inzet en kennisdeling over dijken.”

De prijs werd vrijdag uitgereikt door een driekoppige jury van WDO Delta (namens het project rondom de dijkversterking tussen Zwolle en Olst): Breun Breunissen (dagelijks bestuurder), Max Eijer (omgevingsmanager) en Erik Klijn Velderman (Coöperatie Civiel).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.