Live Music Heino hoopt op veel beter muzikaal 2021

HEINO – Vol frisse moed en met veel enthousiasme heeft Live Music Heino een uitgebreid programma samengesteld op voor een muzikaal hopelijk veel beter 2021. Op de volledig vernieuwde site (staging2.live-music-heino.nl) levert dat een mooie en volle agenda op. Helaas lijkt het coronavirus voorlopig nog niet op de terugweg. Oorspronkelijk was het plan om op 19 februari van start te gaan met de bluesband ‘Spijkerblues’ uit Haarlem, maar dat optreden wordt nu een jaar uitgesteld naar 22 februari 2022.

De vrijwilligers van Live Music Heino willen pas van start gaan als dat verantwoord en coronaproof kan met bijvoorbeeld een beperkt aantal bezoekers en met zitplaatsen op anderhalve meter afstand. Volgens de planning start het programma 2021 nu vrijdag 26 maart in de Maalderij met The Bluesville’s, omschreven als ‘blues uit het hart’.
Op vrijdag 16 april komen de Belgische Bluesbones naar de Maalderij, waarna in mei, juni en september weer drie tributeconcerten zijn geprogrammeerd. Op 15 mei is dat ‘Beautiful Strangers’ (Prince) in de Nicolaaskerk; op 25 juni gaat het in de Maalderij bij het Hendrix Alive Project uiteraard om supergitarist Jimi Hendrix en op 18 september (ook in de Maalderij) om een speciale Led Zeppelin-tribute. Op 30 oktober volgt een optreden van bluesband Ramblin’ Dog in de Maalderij en op 26 november een U2-tribute van de Amerikaanse formatie L.A.Vation in de Nicolaaskerk. Op het einde van een dan weer hopelijk gezond en normaal 2021 volgt op 29 december het bekende Top 2000-café in het Dorpshuus dat eind vorig jaar niet kon doorgaan.
De kans dat, zeker in de eerste helft van dit jaar, optredens (nog) niet veilig kunnen doorgaan is uiteraard groot. De mensen van Live Music Heino hebben daarom de volgende duidelijke regel bedacht; een afgelast optreden schuift gewoon een jaar door naar dezelfde week in 2022. Voor bijvoorbeeld het optreden van de Bluesville’s op 26 maart lijkt de kans dus heel groot dat de nieuwe datum 22 maart 2022 wordt. Hun muziek blijft in ieder geval hetzelfde; authentieke rootsmuziek rechtstreeks uit het hart en de ziel en uitgevoerd op echte instrumenten niet meer en niet minder. De Utrechtse band speelt een grote verscheidenheid aan stijlen, variërend van old school Delta en down home Chicago Blues, swingende Texas Boogie en West Coast Blues tot weemoedige ballads met een toegevoegde smaak van Southern Rock en alles daartussenin. Marcel Pels (zang en mondharmonica), Mario Michies (bas), Cees Matton (drums), Franz van Veen (toetsen) en Niek Kolkman (gitaar) zullen dus op 26 maart 2021 of op 22 maart 2022 naar Heino afreizen. Kaarten kunnen voorlopig alleen online worden gekocht en blijven bij een eventuele afgelasting gewoon geldig voor 2022.

Foto: The Bluesville’s; op 26 maart 2021 of op 22 maart 2022 naar Heino?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.